/ - фото: ВЛАДА ЦГ
23/12/2021 u 23:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посвећеност Владе спровођењу идеје еколошке државе у пракси

На овај начин Црна Гора показује проактивну улогу и додатно потврђује посвећеност спровођењу Агенде Уједињених нација за одрживи развој до 2030. године

Влада Црне Горе је, на 52. сједници, којом је предсједавао премијер Здравко Кривокапић, пшоред осталог, донијела изузетно важну Одлуку која се односи на унапређење институционалног оквира за одрживи развој и којом се јасно потврђује посвећеност Владе спровођењу идеје еколошке државе у пракси.

- Овом Одлуком испуњен је стратешки циљ који се односи на спровођење реформе институционалне организације система управљања за одрживи развој који је зацртан доношењем Националне стратегије одрживог развоја до 2030. године, јула 2016. године. Доношењем Уредбе о измјени и допуни Уредбе о организацији и начину рада државне управе и Уредбе о допунама Уредбе о Генералном секретаријату Владе Црне Горе досадашње Одјељење за одрживи развој у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма биће трансформисано у Канцеларију за одрживи развој унутар Генералног секретаријата Владе. Доношењем Одлуке о образовању Националног савјета за одрживи развој, савјетодавног тијела Владе, заокружен је институционални оквир за одрживи развој који омогућава бржу и потпунију реализацију јавних политика и развојних пројеката заснованих на принципима одрживог развоја- наводе у саопштењу.

На овај начин Црна Гора показује проактивну улогу и додатно потврђује посвећеност спровођењу Агенде Уједињених нација за одрживи развој до 2030. године и придружује се држвама које су својим стручним националним савјетима за одрживи развој додијелиле експлицитну улогу у имплементацији и постизању 17 Циљева одрживог развоја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 08:44