Илир Чапуни Форца / - Форца
21/03/2022 u 16:36 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Потпредсједник Форце Илир Чапуни: Позивамо носиоце листа на телевизијску дебату

Посредством јавне дебате ће се видјети ко је спремнији за управљање Општином Улцињ. Форца је отворена за договор о условима, мјесту и формату, како и гдје организовати дебату, казао је Чапуни

Потпредсједник Нове Демократске Снаге- Форца и кандидат за одборника на локланим изборима др Илир Чапуни данас је јавно позвао на телевизијску дебату носиоце листа које учествују на изборима 27.марта у Улцињу. Он је на конференцији за новинаре казао да је дебата важан стуб демократије, јер помаже да политика буде што транспарентнија и садржајнија.

- У демократији политика није монолог већ дебата, битка идеја и убјеђења, сучељавање ставова и визија. Kроз дебате, отворене и конструктивне између носилаца листа, ми пружамо потребне информације грађанима на начин што ће они донијети зрелу одлуку, добро информисану, кога гласати. Kроз равноправне и часне дебате између конкурената можемо да вратимо вјеру грађанима у демократским процесима. Посредством јавне дебате ће се видјети ко је спремнији за управљање Општином Улцињ. Форца је отворена за договор о условима, мјесту и формату, како и гдје организовати дебату, довољно је да носиоци листа прихвате да дебатују јавно пред грађанима. Позивамо остале партије да слиједе примјер Форце и да јавно представе и дебатују своје кандидатуре, своје изборне програме као и да објасне начин како мисле да остваре обећано, казао је Чапуни.

Према његовим ријечима једино Форца нуди власт која је часна и компетентна да повећава економски раст и запошљеност као и да обузда емиграцију.

- Избјегавање дебате и сучељавања, довест ће до стања када предсједник Општине кроз монолог и уз балоне, фарба споменик само до пола и то на погрешан датум, асфалтира на пола улице и за цијелу годину дана није у стању уреди игралиште за дјецу на Пристану.Такође "младим, лијепим и паметнима" који су се појавили на таласу литија, изигравајући демократију, упућујемо позив да одбране демократију на дебати. Позивамо носиоце листа на дебату да сучељавају политичке понуде кад, гђе и како они хоће, поручио је Чапуни.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:42