Bošnjak sa delegacijom OEBS-a u Crnoj Gori / - FOTO: SKUPšTINA CRNE GORE
01/06/2023 u 18:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak i predstavnici OEBS-a: Reforma izbornog zakonodavstva osigurala bi veći stepen demokratije

Predstavnici OEBS-a u Crnoj Gori tokom sastanka sa potpredsjednicom Skupštine Crne Gore Brankom Bošnjak pokazali su posebno interesovanje za reformu izbornog zakonodavstva, koja se odnosi na čitav set izbornih zakona, čija primjena bi u budućnosti osigurala veći stepen demokratije i bolje uslove za održavanje fer izbornog procesa. 

Sastanku su prisustvovali - pravna analitičarka Elisavet Karagianidou, pravna savjetnica Nedjeljka Sindik, politička analitičarka Daria Paprocka i njen asistent Stefan Sekulović.

U susret vanrednim parlamentarnim izborima, koji će se održati 11. juna, predstavnici OEBS-a u Crnoj Gori, između ostalog, pokazali su posebno interesovanje za reformu izbornog zakonodavstva, koja se odnosi na čitav set izbornih zakona, čija primjena bi u budućnosti osigurala veći stepen demokratije i bolje uslove za održavanje fer izbornog procesa. 

Kako je saopšteno iz Skupštine Crne Gore bilo je i riječi i o afirmativnoj akciji za manjinske narode, kao i o potrebi za većim učešćem žena na izbornim listama, srazmjerno ukupnoj populaciji žena koje čine 50 % i koje bi, shodno tome, morale imati više učešća na mjestima odlučivanja, posebno u izvršnoj vlasti.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. oktobar 2023 07:29