Zeković / Foto: SDP
22/12/2022 u 12:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potpredsjednik SDP-a: Vlast u CG služi Beogradu kao 90-tih

Zbog služenja tuđim interesima i blokiranja EU integracija Vladu i URA je napustila resorna potpredsjednica Jovana Marović, tvrdi Zeković

Kada god vlast u Crnoj Gori služi Beogradu, kako devedesetih tako i danas, ulazimo u sukob sa međunarodnom zajednicom, tvrdi potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Bojan Zeković.

Saopštenje Zekovića prenosimo u cjelosti:  

Nikada otvorenije poruke iz EU da će “ozbiljno razmisliti o saradnji s Vladom uspostavljenom na upitnom zakonu” i najava mogućnosti i formalnog zaustavljanja procesa pristupanja EU koji je suštinski blokiran, potpuno su ogolile rezultat politike služenja Vučiću.

Nemoguće je biti prozapadni u vanjskoj politici, a na unutrašnjem planu voditi duboko antievropsku politiku. Podsjećam da unutar postojeće većine ne postoji niti jedan poslanik koji je podržao ulazak Crne Gore u NATO, za njih je to neželjeno društvo.

Sukob sa Zapadom jeste javno proklamovani cilj DF-a, pa time i većine koja slijedi DF i koja protivno volji građana pokušava EU zamijeniti Otvorenim Balkanom. Zbog služenja tuđim interesima i blokiranja EU integracija Vladu i URA je napustila resorna potpredsjednica Jovana Marović.

Nakon ponovnog izglasavanja Zakona o predsjedniku suprotno Ustavu, stavu VK i EK, odmah je otkazan POSP i sa svih relevantnih adresa dobili smo vrlo jasno i grubo upozorenje da takvo neustavno ponašanje vodi u sukob sa demokratskim i razvijenim svijetom.

Sada postaje do kraja jasno da za DF sukob sa EU i destabilizacija Crne Gore nijesu posljedice na koje pristaju, već njihov osnovni cilj, u čijem ostavarenju im pomažu Demokrate i URA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:33