/ FOTO: IGOR šLJIVANčANIN
28/11/2022 u 15:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Potvrđena plodotvorna saradnja parlamenata Crne Gore i Velike Britanije

Klarić je zahvalio ambasadorki Medoks na bezrezervnoj podršci ambasade Ujedinjenog Kraljevstva crnogorskom parlamentu

Generalni sekretar Skupštine Crne Gore Aleksandar Klarić sastao se danas sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks.

- Tokom sastanka kojim je iznova potvrđena plodotvorna i konstruktivna saradnja parlamenata Crne Gore i Velike Britanije, te apostrofirana važnost daljeg jačanja prijateljskih veza dva naroda, ukazano je i na neophodnost obezbjeđivanja kontinuiteta partnerskog djelovanja i u narednim planiranim projektima. Skupština Crne Gore je, kako je istaknuto tokom sastanka, prepoznata kao institucija koja je osavremenjena najnaprednijom digitalnom opremnom, pa je sastanak bio i povod da generalni sekretar Klarić i ambasadorka Medoks obiđu skupštinke sale i salone, u kojima je danas i zvanično aktivirana digitalna tehnologija koja će obezbijediti potpunu digitalizaciju rada poslanika u skupštinskim radnim tijelima, čime je okončan proces digitalizacije ovih radnih prostorija. Ističući da je crnogorski parlament lider u inovacijama, te da je cilj upodobiti rad najvišeg zakonodavnog doma sa potrebama i zahtjevima trenutka, generalni sekretar Klarić je kazao da je plan, da tokom naredne godine digitalizacijom Plenarne sale, bude zaokružen pomenuti proces, čime bi se obezbijedilo potpuno izbacivanje papira iz upotrebe i daleko bolji uvid u statistiku i procese- navodi se u saopštenju.

Klarić je zahvalio ambasadorki Medoks na bezrezervnoj podršci ambasade Ujedinjenog Kraljevstva crnogorskom parlamentu, te učešću i saradanji u brojnim projektima koje je Skupština realizovala.

Naglašavajući da je saradnja dva parlamenta i naroda plodotvorna i prepoznata, ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks je izrazila zadovoljstvo partnerstvom i podrškom u okviru Vestminsterske fondacije za demokratiju, Parlamentarne budžetske kancelarije, te saradnjom koju ambasada ostvaruje sa Ženskim klubom Skupštine Crne Gore.

Ona je ukazujući na važnost jačanja institucija, naglasila neophodnost kontinuirane komunikacije na nivou parlamenata, ali i drugih institucija sitema, te poručila da je ambasada i u perspektivi spremna da pruži podršku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. februar 2023 04:42