Права Црна Гора / - фото: Права Црна Гора
31/03/2022 u 15:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права ЦГ: Брзо формирање стабилне власти без ДПС-а и СНП-а, приоритет за Беране

Свако одуговлачење формирања локалне власти у Беранама би представљало опструкцију и одступање од прокламованих предизборних принципа обећаних грађанима, поручили су из Праве Црне Горе

Побједници беранских избора имају прилику да брзо формирају стабилну власт. Мандатима Демократа, ДФ-а, Беране сад и Праве Црне Горе обезбијеђена је апсолутна већина за формирање власти која је притом појачана мандатом Уједињене Црне Горе, саопштено је из Праве Црне Горе.

- Уколико су конституенти ове већине лојални према принципу који су прокламовали грађанима да неће у власт са ДПС-ом и СНП-ом као протагонистима мањинске владе на државном нивоу, не постоји нити један разлог да стабилна локална власт у Беранама не буде формирана у најкраћем року. Свако одуговлачење формирања локалне власти у Беранама би представљало опструкцију и одступање од прокламованих предизборних принципа обећаних грађанима, на које сматрамо да нико није спреман, и да је завршено са политиком трговине изборном вољом грађана - казали су из Праве Црне Горе.

Они додају да је Права Црна Гора спремна да са грађанима одговори на сваку политичку одмазду засновану на сарадњи са ДПС-ом, па и ону коју је најавио СНП рушењем власти у другим градовима, и да поручује протагонистима таквих уцјена да ће сваки такав поступак довести до истог политичког исхода као у Беранама гдје је СНП онемогућен да направи мањинску локалну власт са ДПС-ом по планираном рецепту мањинске владе на државном нивоу.

- Као што СНП-у није помогло десетогодишње вршење локалне власти у Беранама на одржаним локалним изборима да од њих било шта зависи или да уз помоћ ДПС-а формирају мањинску локалну власт, тако им неће помоћи ни недосањана мањинска влада да буду конституенти државне власти када се грађани на ванредним парламентарним изборима изјасне о њиховој улози у рушењу 30. августа и о легитимисању сваког пројекта издаје изборне воље - поручују из Праве ЦГ.

Они су казали да ће у наредним данима услиједити разговори међу побједницима беранских избора и да ће у најкраћем року имати нову локалну власт.

- Брзо формирање стабилне власти, без ДПС-а и СНП-а, приоритет је за Беране и то значи брзо хватање у коштац са нагомиланим локалним проблемима које ће од сада бити истински посао нове локалне самоуправе - казали су из Праве ЦГ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 21:58