/ - Права Црна Гора Будва
28/04/2022 u 13:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права ЦГ Будва: Самозвана већина да се не игра са грађанима

Ова самозвана већина заборавља да се грађани Будве нису борили за поступање и спровођење закона по рецепту ДПС-а и онако како то њима тумачећи политичке прилике одговара, наводе они

Права Црна Гора – Права Будва осуђује и опомиње самозване представнике грађана у Скупштини Црне Горе да се не игају Уставом и законима Црне Горе.

-Тренутно се одвија политички и правни преседан у режији оних који би да истргују и купе себи вријеме како би финанширали започету издају грађана Будве.-У жељи да заобиђу суд народа подносе иницијативу за одлагање избора у 14 црногорских Општина међу којима су Тиват и Будва у којима је због политичке кризе и нефункционисања општинског апарата уведена принудна управа.На основу члана 185 Закона о локалној самоуправи Влада је распустила Скупштину општине Будва па је Предсједник Црне Горе сходно члану 37 истог закона расписао изборе наредног дана од дана ступања на снагу одлуке о распуштању Скупштине- наводе у саопштењу.

Према њиховим ријечима, "ова самозвана већина заборавља да се грађани Будве нису борили за поступање и спровођење закона по рецепту ДПС-а и онако како то њима тумачећи политичке прилике одговара".

-Сваки њихов покушај одлагања избора у Будви за неки други период представља грубо кршење закона и Устава Црне Горе, те их подсјећамо на члан 105 Закона о избору одборника и посланика којим је прописано да се у случају распуштања Скупштине обавезно расписују и одржавају пријевремени избори. С обзиром да постоји правни и законски основ али и обавеза према грађанима Будве избори се морају одржати у законски прописаном року- наводе они.

Додају:"Уколико ова криминална организација настави са грубим кршењем Устава  Права Будва ће предузети све правне радње у вези са тим на шта позивамо и остале политичке субјекте који поштују Устав и Закон Црне Горе како би заједно стали на крај бахатости СНП-а, ДПС-а и УРЕ".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:01