Марко Милачић / - Права ЦГ
14/02/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Права ЦГ: СНП и УРА да одустану од законодавног насиља над грађанима Берана и Улциња

Да се сви вратимо демократским тековинама 30. августа, а да све политичке проблеме решавамо изборима и изборним законима заштићеним посебним одредбама и поступком из нашег Устава - каже се у саопштењу

Права Црна Гора позвала jе Социjалистичку народну партиjу (СНП) и Грађански покрет УРА да одустану од измjена Закона о локалноj самоуправи.

Пресjедник Црне Горе Мило Ђукановић вратио jе Скупштини на поновно одлучивање измjене Закона о локалноj самоуправи коjим се одлажу избори заказани у Улцињу и Беранама.

Из Праве су позвали СНП и УРА-у да одустану од Закона коjе “ни Ђукановић ниjе имао храбрости да потпише”.

- Због супротности са Уставом и изборним законима Црне Горе, али и европским обавезама из члана три Протокола jедан Европске конвенциjе о људским правима - додаjе се у саопштењу.

Према риjечима Праве, Ђукановић jе схватио да му ниjе потребно jош jедно испитивање уставности предсjедничког дjеловања код чињенице да предложене измjене Закона о локалноj самоуправи представљаjу, како су рекли, флагрантно кршење конкретних чланова Устава.

У Правоj сматраjу да jе очигледно да су подносиоци измjена Закона примjенили законодавно насиље, како би на политикантски начин избjегли и одложили изборно изjашњавање грађана Берана и Улциња чак и у наjкасниjем законском и уставном року.

Права позива посланике парламентарне већине од 30. августа 2020. године, нарочито СНП-а и УРА-е да сви одустану од, како су навели, законодавног насиља над грађанима Берана и Улциња.

- И да се сви вратимо демократским тековинама 30. августа, а да све политичке проблеме решавамо изборима и изборним законима заштићеним посебним одредбама и поступком из нашег Устава - каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 22:34