/ Фото: Курир
18/08/2021 u 06:42 h
Ivona DrobnjakIvona Drobnjak
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пред скупштинским одбором у септембру и расправа о Беливуку

Одбори ће расправљати о бројним малверзацијама из претходног периода

Пред скупштинским одборима ће у септембру почети контролна и констултативна саслушања везана за афере које су годинама уназад познате јавности, а тичу се просторног планирања, политичке корупције, доношења просторних планова, доношења детаљних урбанистичких планова који су нанијели огромну штету урбанизму Црне Горе, а напунили џепове појединцима блиским бившем режиму.

Из Демократске Црне Горе је потврђено да је једна од афера којом ће се бавити случај "Абу Даби фонда".

– Морамо имати одговоре зашто су неки извиђаји трајали предуго, као рецимо у случају "Абу Даби фонда" који је сада актуелан. Ми сматрамо да је било више него довољно доказа годинама уназад да се неке ствари помјере са мртве тачке и да се појединци процесуирају у оквиру онога што су урадили. Четири фирме блиске бившем режиму добиле су кредите у износу од 23 милиона еура, које су ненамјенски потрошиле и за које ће гаранције плаћати грађани Црне Горе – навео је посланик Демократске Црне Горе Драган Краповић.

У оквиру саслушања, како је најављено, наћи ће се и случај Милочерски парк, то јесте и како је дошло до тога да се граде станови за тржиште у Милочерском парку, затим случај Краљичине плаже.

Такође, биће испитано и како је дошло до тога да се на аутопуту заборави читава петља вриједна десетине милиона еура, које су платили грађани Црне Горе.

Истакли су да је посебно битно истраживање у вези са постројењима и пречишћавањем отпадних вода које имају огромни утицај на чистоћу мора, економију, заштиту животне средине. Корупција у износу од три милиона еура је доказана у Будви, али ће бити испитивана и у Тивту, Котору, Херцег Новом.

Одбор за безбједност и одбрану ће се бавити оним што је радио клан Вељка Беливука.

Они ће покушати да дођу до информација ко су појединци у службама безбједности који су га довели у Црну Гору, ко га је скинуо са листе лица којима је забрањен улаз у Црну Гору, са којим образложењем и са којом намјером, те шта је било планирано да уради Вељко Беливук у Црној Гори, код кога је боравио, ко му је био домаћин и да ли је тај домаћин и даље припадник служби безбједности Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:31