Vlada, sjednica / - RADE KOPRIVICA
13/05/2022 u 12:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Предложила их Кривокапићева влада: Повучена три закона из скупштинске процедуре

Абазовићева влада повукла је Закон о слободном приступу информацијама, Закон о електронском документу и Закону о инспекцијском надзору.

Владај е донијела одлуку о повлачењу из скупштинске процедуре предлога закона које је доставила 42. Влада Црне Горе и то, између осталих, Закон о слободном приступу информацијама, Закон о електронском документу и Закону о инспекцијском надзору. 

 - Предлогом Закона о измјенама и допунама Закона о слободном приступу информацијама са пратећим Акционим планом за ефикасну имплементацију омогућиће се ефикасније остваривање права грађана на приступ информацијама у посједу органа државне управе. Закон о електронском документу допринијеће убрзању дигиталне трансформације, афирмацији коришћења електронског документа, дигиталног потписа, електронског печата у јавној управи и привреди, али и допринијети уштеди усљед смањења коришћења папирних форми докумената. Предлогом Закона о измјенама и допунама Закона о инспекцијском надзору створиће се неопходни нормативни оквир који ће обезбиједити свеобухватно, уједначено, сразмјерно и ефикасније поступање инспектора као и већи степен професионализма и квалитета рада инспекцијског органа - саопштили су из Министарства јавне управе на Твитеру.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
28. jun 2022 15:46