Предраг Калезић / - PRIVATNA ARHIVA
04/08/2021 u 10:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предраг Калезић на челу Платформе за Црну Гору у Подгорици

Грађани су задовољни што jе ДПС развлашћен, али су незадовољни учинцима Здравка Кривокапића, казао је Предраг Калезић

Сарадник Друштва за истраживање политике и политичке теориjе Предраг Калезић биће координатор Платформе за Црну Гору у главном граду Подгорици. Именовањем Калезића Платформа за Црну Гору почиње рад на развиjању инфраструктуре и умрежавању поjединаца коjи прихватаjу Тринаестоjулску декларациjу коjа jе усвоjена ове године у Вирпазару.

- Црногорски грађанин jе остварио велику августовску побjеду прошле године када jе послиjе тридесет година развластио Ђукановићев ДПС. Исти таj грађанин данас не вjеруjе неспособноj влади коjу води Здравко Кривокапић и разочаран jе. Грађани су дакле задовољни што jе ДПС развлашћен, али су незадовољни учинцима Здравка Кривокапића. Зато сматрам своjом грађанском дужношћу да се у црногорскоj политици борим да се исправе дефекти и поправи штета коjу наноси Кривокапићева влада и да се иде у реформе. То желе грађани - изjавио jе Калезић.

Саопштио је и то да ће Платформа за Црну Гору учествовати на наредним изборима.

- Два су процеса у црногорскоj политици данас коjи се одвиjаjу супротно вољи црногорског грађанина коjи jе симбол преваге над ДПС-ом прошле године. Jедан процес се тиче релативизациjе одговорности Ђукановићевог ДПС-а за тродецениjско харање Црном Гором. А други jе процес релативизациjе величине, домета, суштине и сврхе прошлогодишње побjеде пробуђене Црне Горе. Платформа за Црну Гору ће се супротставити носиоцима ових процеса jер свиjест о сjаjу августовске побjеде и свиjест о одговорности пред историjском шансом за демократски преображаj нашег друштва и реформама чине наш сан о модерноj и просвећеноj Црноj Гори. Нашу снагу показаћемо на изборима - рекао jе Калезић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 00:14