Kristijan Timonije i Danijela Đurović / - IGOR SLJIVANCANIN
21/12/2022 u 11:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović-Timonije: Spremna sam na novi politički dijalog sa predstavnicima parlamentarnih partija

Crna Gora cijeni angažman i napore koje Republika Francuska ulaže u politiku proširenja EU, s posebnim osvrtom na iniciranje nove metodologije u pristupnim pregovorima s EU, kazala je Đurović

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović sastala se danas sa NJ.E. Kristijanom Timonijeom, ambasadorom Republike Francuske u Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsjednice Skupštine.

Đurović je izrazila zadovoljstvo povodom susreta i pozdravila odlične odnose Crne Gore i Republike Francuske, koje karakteriše kontinuirani politički dijalog, saradnja u mnogim oblastima, partnerstvo u okviru NATO-a i podrška Republike Francuske evropskoj integraciji Crne Gore.

- Crna Gora cijeni angažman i napore koje Republika Francuska ulaže u politiku proširenja EU, s posebnim osvrtom na iniciranje nove metodologije u pristupnim pregovorima s EU, te aktivnim učešćem u okviru Berlinskog procesa, koji imaju za cilj ostvarivanje podrške i saradnje u svim oblastima kako bi se postigla trajna stabilnost regiona Zapadnog Balkana i njegova puna integracija u EU - kazala je Đurović.

Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, predsjednica Skupštine je ponovila svoj više puta iznesen stav da je kompletiranje Ustavnog suda osnovni preduslov za rješavanje svih ostalih gorućih pitanja u našoj državi, te iskazala apsolutnu spremnost da ponovo pokrene politički dijalog sa predstavnicima parlamentarnih partija o svim značajnim pitanjima koja opterećuju našu državu i da pruži maksimalan doprinos da se nastavi evropski put Crne Gore.

Na današnjem sastanku, ambasador Timonije je prenio snažnu poruku podrške Republike Francuske našoj državi i izrazio očekivanje da će Crna Gora premostiti trenutnu političku krizu i nastaviti da bude predvodnica Zapadnog Balkana u procesu evropskih integracija.  

Sagovornici su se saglasili da je kompletiranje Ustavnog suda osnovni preduslov za prevazilaženje postojeće političke krize, kao i za rješavanje svih drugih otvorenih pitanja.

U tom smislu, ambasador Timonije je iskazao uvjerenje da će predsjednica Đurović svojim autoritetom i integritetom doprinijeti postizanju tog cilja i uspješnom nastavku procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, što je najvažnije za građane, koji i dalje u velikom procentu podržavaju pristupanje naše zemlje evropskoj porodici naroda.   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 14:51