Nurković / - FOTO: FEJSBUK
19/11/2022 u 16:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjednik Bošnjačkog vijeća: Mi branimo demokratiju u CG od kleronacionalističkih nasrtaja

Upozoravamo političare u Crnoj Gori da je izbor kandidata za Tužilački savjet i Ustavni sud u potpunoj suprotnosti sa temeljnim vrijednostima antifašizma i evroatlanskih integracija, kazao je on

Bošnjaci se nikada neće pomiriti sa desničarskim tendencijama u Crnoj Gori i vazda će biti na strani multietničke, demokratske i građanske Crne Gore, poručio je predsjednik Bošnjačkog vijeća Ejup Nurković.

Nurković je Bošnjacima čestitao Dan Sanžaka, koji se obilježava sjutra, navodeći da su širom Jugoslavije Bošnjaci dali doprinos antifašističkoj narodno-oslobodilačkoj borbi i svim demokratskim dostignućima.

- Danas ih moramo braniti od kleronacionalističkih nasrtaja na manje brojne narode i samu državu. Stoga upozoravamo političare u Crnoj Gori, državne organe, institucije i predstavnike međunarodne zajednice, da je izbor kandidata za Tužilački savjet i Ustavni sud, bez kompetemtnih predstavnika manjinskih naroda, u potpunoj suprotnosti sa temeljnim vrijednostima antifašizma i evroatlanskih integracija- poručio je on. 

Naveo je da je Dan Sandžaka simbolički podsjetnik koji povezuje i obavezuje Bošnjake da zajednički, brinu o kulturnoj baštini, tradiciji, savremenim potrebama i perspektivama.

- Da cijeneći druge, cijenimo sebe insistirajući na punoj zaštiti i ostvarivanju individualnih i kolektivnih prava, njegovanju i razvijanju autentičnih vrijednosti u obrazovanju, kulturi i drutštvenom životu- zaključio je Nurković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 10:50