Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
03/08/2021 u 18:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Предсjедник Ђукановић честитао Дан Општине Петњица и Плужине

Непролазне вриjедности мултикултуралности, мултиетничности и мултиконфесионалности, гарант су даљег напретка и развоjа Петњице, казао је предсједник

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић упутио jе честитку поводом 4. августа – Дана Општине Петњица, предсjеднику Општине Самиру Аговићу, предсjеднику Скупштине општине Мехмеду Адровићу, одборницима и свим грађанима Петњице уз наjбоље жеље за даљи успjешан рад.

– Осамдесет година од првог општенародног устанка против фашизма у ратом поробљеноj Европи с пиjететом се присjећамо жртава петњичког краjа и доприноса Бихораца Народноослободилачкоj борби. Непролазне вриjедности мултикултуралности, мултиетничности и мултиконфесионалности, сачуване и у наjизазовниjим временима гарант су даљег напретка и развоjа Петњице – казао је предсједник.

Одговоран и проактиван однос према валоризациjи расположивих материjалних и природних ресурса Петњице, инфраструктурно повезивање са остатком Црне Горе и региона, наjбољи су пут даљем напретку и развоjу посебно у времену када синергиjски морамо дjеловати у циљу санирања свеукупних последица пандемиjе Цовид-19. Надам се да ће и Влада своjом политиком подржати наставак активности на остварењу равномjерног регионалног развоjа, и кроз адекватну инвестициону подршку проjектима у овом краjу, коjи воде економском опоравку и повратку на стопе динамичног раста у циљу унаприjеђења квалитета живота свих грађана Петњице, поручио је предсједник.

Поводом 4. августа – Дана Општине Плужине, предсjедник jе казао да jе празник коjи се обиљежава у слављу 80. годишњице Тринаестоjулског устанка прилика за подсjећање на велике жртве и подвиге Пивљана у Народноослободилачкоj борби.

– На нама jе да сачувамо сjећање на њих, да будућим генерациjама пренесемо антифашистичке вриjедности и не дозволимо њихово скрнављење даjући на таj начин допринос развоjу модерне, европске и грађанске Црне Горе. Данас када jе наша земља суочена са здравственим, али и економско-социjалним посљедицама пандемиjе ЦОВИД-19, више него икад нам jе потребно заjедништво и посвећеност у валоризациjи расположивих материjалних и природних ресурса Пивског краjа – написао jе Ђукановић у честитки.

Како jе закључио, увjерен jе да ће локално руководство у томе имати и подршку Владе, како би се постигао што скориjи економски опоравак и снажан стратешки развоj, на добробит свих грађана Плужина и Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:21