Milatović sa ambasadorom Hrvatske / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
12/06/2023 u 17:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predsjednik Milatović ugostio ambasadore Palestine i Hrvatske

Predsjednik Milatović je kazao da Crna Gora očekuje podršku Hrvatske u ključnim reformama koje trebaju da obezbijede ubrzani napredak države na evropskom putu

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je u dva odvojena susreta ambasadora Palestine Rabija Alhantoulija i ambasadora Hrvatske Veselka Grubišića.

Teme razgovora sa ambasadorom Alhantoulijem bile su odnosi Crne Gore i Palestine, sporazumi koje su dvije zemlje potpisale do sada i mogućnosti za dalju saradnju, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

image

Milatović sa ambasadorom Palestine

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

- Crna Gora je posvećena multilateralnoj saradnji, želi da bude kredibilna članica NATO saveza, ubrza pristupanje Evropskoj uniji i bude promoter dobrosusjedskih odnosa - poručio je predsjednik Milatović.

Ambasador Alhantouli prenio je predsjedniku Milatoviću pozdrave predsjednika Palestine Mahmuda Abasa i čestitke povodom inauguracije.

Zvanična posjeta Milatovića Zagrebu na poziv predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića bila je jedna od tema razgovora sa ambasadorom te zemlje Veselkom Grubišićem.

Predsjednik Milatović je kazao da Crna Gora očekuje podršku Hrvatske u ključnim reformama koje trebaju da obezbijede ubrzani napredak države na evropskom putu.

- Podrška Hrvatske nam je veoma važna i želimo da budete naš glas u Briselu gdje se promoviše članstvo Crne Gore u Uniji ali i cijelog Zapadnog Balkana - saopštio je Milatović.

Ambasador Grubišić je kazao da njegova zemlja želi euroatlantsku Crnu Goru, dobrog i prosperitetnog susjeda i da ja na tom putu Hrvatska uvijek spremna da pomogne.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 08:56