Liberalna partija / foto: Liberalna partija
11/07/2022 u 17:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjedništvo LP: Jednoglasno za smjenu Vlade, nije ispunila zajedničke principe

Predsjedništvo LP ranije je donijelo da poslanik i predsjednik liberala u Skupštini Andija Popović podrži izbor manjinske 43. Vlade, bez učešća liberala u njoj

Predsjedništvo Liberalne partije jednoglasno je podržalo pokretanje postupka odlučivanja o nepovjerenju manjinskoj 43. Vladi Crne Gore, saopšteno je iz ove partije.

Kako se navodi, predsjedništvo LP ranije je donijelo da poslanik i predsjednik liberala u Skupštini Andija Popović podrži izbor manjinske 43. Vlade, bez učešća liberala u njoj, vodeći prije svega računa o crnogorskim nacionalnim interesima, ekonomiji, ukupnoj stabilnosti i deblokadi evropskih integracija što je sve trebao biti prioritet Vlade. 

Kako je nakon samo 70-ak dana od njenog izbora došlo do grubog kršenja ovih principa Sporazuma od strane predsjednika Vlade, podrškom nakaradnom, nesumnjivo protivustavnom i protivzakonitom tekstu, ugovora sa SPC uz ignorisanje zahtjeva svih faktora: većine partija parlamentarne većine, stručne javnosti, civilnog sektora, međunarodne zajednice, stekli su se uslovi za pokretanje parlamentarne procedure o nepovjerenju Vladi.

Kako su pogaženi temeljni principi saradnje u okviru potpisanog Sporazuma, normativni prioriteti za ispunjavanje obaveza za članstvo u EU kao i politički prioriteti za izvršnu vlast, Predsjedništvo LP ovlašćuje predsjednika i poslanika Andriju Popovića da u parlamentarnoj proceduri u Skupštini Crne Gore uskrati podršku manjinskoj 43. Vladi Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:49