Liberalna partija / - foto: LP
28/06/2022 u 15:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Predsjedništvo LP: Vlada snažnije da se posveti EU integracijama a ne marginalnim pitanjima

Predsjedništvo je podržalo dalje djelovanje LP u smjeru promocije liberalnih zakona i promjena koje će donijeti novi kvalitet društvu razbijajući stereotipe i tabue, što će doprinijeti bržoj demokratizaciji društva, navodi se u saopštenju

Predsjedništvo Liberalne partije zasijedalo je i raspravljalo o aktuelnoj političkoj situaciji u državi, politici Vlade ali i položaju i daljim koracima liberala.

Na sastanku je ocijenjeno da Vlada Crne Gore mora snažnije da se posveti evropskim integracijama i reformama kako bi Crna Gora što snažnije iskoračila ka EU i nadokandila sve propušteno u protekle dvije godine. Vlada Crne Gore previše energije troši na marginalna pitanaj za Crnu Goru u ovom trenutku kao što su odnosi i ugovor sa crkvom i regionalne inicijative tipa „Otvoreni Balkan“ dok suštinske reforme trpe, navodi se u saopštenju Liberalne partije.

Predsjedništvo je kako se navodi podržalo dalje djelovanje LP u smjeru promocije liberalnih zakona i promjena koje će donijeti novi kvalitet društvu razbijajući stereotipe i tabue, što će doprinijeti bržoj demokratizaciji društva.

U tom smislu poslanik LP Andrija Popović iniciraće,na osnovu peticije preko 7000 građana u Skupštini prijedloge o legalizaciji medicinske i rekreativne upotrebe kanabisa, potom zakon kojim će se smanjiti nameti na menstrualne proizvode za žene, kao i druge zakone u skladu sa duhom liberalizma i evropskih liberala.

- Predsjeništvo je osudilo i permanentni pritisak i pokušaje progona lidera i funkcionera LP ali i velikog broja slobodnih građana koji su bili na Cetinju i Belvederu 4. i 5. septembra, a kojima ovih dana ponovo stižu pozivi kao okrivljenima - dodaje se u saopštenju.

Ovo je jasan pokušaj kako kažu pritiska određenih struktura i obračuna sa građanskim i procrngorskim političkim snagama ali i građanima koji razmišljaju slobodno i čvrsto brane principe crnogorske državnosti. LP će se suprotstaviti takvoj demonstraciji sile i pokušaja ućutkivanja različitog mišljenja.

Predsjedništvo je raspravljalo i o drugim aktuelnim dešavanjima, predstojećim lokalnim izborima ali i ukupnoj društvenoj situaciji u Crnoj Gori, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. jun 2023 20:26