/ - Са сједнице Одбора
05/11/2021 u 21:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Представљен Извјештај Европске комисије о Црној Гори за 2021.

Одржана 11. сједница Одбора за европске интеграције

На данас одржаној 11. сједници, чланови Одбора за европске интеграције разговарали су о овогодишњем Извјештају Европске комисије о Црној Гори, у присуству Кристине Оане Попе, шефице Делегације Европске уније у Црној Гори, која је представила кључне налазе Извјештаја.

- На сједници су размијењена мишљења о оцјени стања и оствареном нивоу спремности Црне Горе за чланство у ЕУ, посебно у дијелу који се односи на политичке критеријуме и владавину права. Сједници је присуствовала и главна преговарачица Црне Горе са ЕУ Зорка Кордић, као и предсједници Законодавног Одбора, Одбора за међународне односе и исељенике и Одбора за људска права и слободе. Као чланови Одбора за европске интеграције, у раду сједнице су учествовали и предсједници Одбора за антикорупцију, Уставног одбора и Одбора за туризам, пољопривреду, екологију и просторно планирање- наводе у саопштењу.

Предложени су закључци Одбора у вези са питањима важним за даљи напредак Црме Горе у процесу приступања ЕУ, те договорене наредне активности Одбора, које ће подразумијевати тематску сједницу и два округла стола у вези са коришћењем средстава ЕУ, подршком општинама у финансирању ЕУ пројеката и програмом ИПАРД.

На сједници је предложено и скоро одржавање састанка са предсједницима надлежних одбора, на тему интензивирања сарадње по питањима ЕУ и, између осталог, усклађивања законодавства са правном тековином ЕУ.

Извјештај Европске комисије о Црној Гори је ове године по први пут формално предат и предсједнику Одбора за европске интеграције, а као новина, сједницу посвећену представљању Извјештаја обиљежило је и учешће предсједника више одбора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. jun 2024 02:02