Posjeta delegacije Pokreta solidarnosti za Palestinu / - FOTO: PES
15/05/2024 u 10:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Predstavnici Kluba poslanika “Evropa sad” primili delegaciju Pokreta solidarnosti za Palestinu

Poslanici Gordan Stojović i Seid Hadžić sastali su se sa predstavnicima Pokreta solidarnosti za Palestinu i tom prilikom razgovarali o trenutnoj situaciji u pojasu Gaze.

- Aktivisti Pokreta solidarnosti za Palestinu predstavili su svoje aktivnosti, kao i peticiju o usvajanju Rezolucije o osudi zločina Izraela u Palestini- saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

Kkao se dodaje, iskazali su nadu da će se u što skorijem periodu ispoštovati Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN-a koja poziva na prekid vatre u pojasu Gaze. Poslanici Stojović i Hadžić su istakli da razumiju palestinsku Nakbu i da se suosjećaju sa svim porodicama nevino stradalih žrtava.

- Poslanik Hadžić je iskazao načelnu podršku Rezoluciji u Skupštini Crne Gore koja ide u pravcu prekida agresije protiv civila u Gazi i afirmisanja položaja palestinskog naroda. Poslanici i aktivisti su se složili o potrebi nedvosmislene osude stradanja civila u Palestini, te da se Crna Gora svrsta u zemlje koje vrše diplomatski pritisak da se u Palestini obustave vojne operacije, spriječi stradanje civila i doprinese trajnom miru- zaključuje se u saopštenju.

(FOTO/VIDEO) U Podgorici održan marš mira i skup podrške Palestini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:22