/ Фото: Д.Ј., Архива
27/05/2022 u 11:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Преговорима у Беранама никад краја: Сједница прекинута, дошло само девет одборника

Свега девет одборника је било присутно, док је било одсутно 26

Конститутивна сједница Скупштине општине Беране на којој би требало да се изабере предсједник локалног парламента данас је прекинута јер није било кворума. 

Свега девет одборника је било присутно, док је било одсутно 26. 

Од формирања нове власти у овом граду још увијек нема ништа. И поред бројних најава, досадашњи двомјесечни преговори између представника листе "За будућност Берана", који чине Нова српска демократија, Демократска народна партија, Покрет за промјене и Радничка партија, са једне и представника Демократске Црне Горе", "Беране сад", Праве Црне Горе и Уједињене Црне Горе са друге стране нијесу допринијели да ове парије заједнички дођу до парламентарне већине потребне за вршење локалне власти.

Ту могућност јуче нијесу одбацили ни представници листе "За будућност Берана", истичући да ће се даљи преговори највјероватније наставити на нивоу партијских централа у Подгорици. Казали су да није добро што их нико није консултовао око заказивања наставка конститутивне сједнице.

Са друге стране 13 одборника Демократске Црне Горе", "Беране сад", Праве Црне Горе и Уједињене Црне Горе оптужили су ДФ-а да је главни кривци што се касни са формирањем локалне власти.

Они су позвали представнике ДФ-а да поново сједну за преговарачки сто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 15:05