/ Фото: Биљана Марковић
24/03/2022 u 11:27 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједница СО Котор: Умјесто ДФ-а кворум држе бивши одборници ДПС-а

Предсједник Општине Владимир Јокић поручио је данас одборницима да се данас у Котору десио “политички земљотрес"

Младен Донковић, одборник опозиционог ДПС-а јутрос је, уз одборнике Дејана Огњановића и Милицу Љутић који су јуче иступили из Клуба одборника ДПС у СО Котор, али и из редова ове странке и сада наступају самостално, дао подршку Демократама и УРА за одржавање 8. сједнице Скупштине општине (СО) Котор која се одржава након вишемјесечне паузе. 

Рад СО су у том периоду блокирала два одборника коалиције "За будућност Котора", тражећи реорганизацију Културног центра “Никола Ђурковић” тачније да се тој јавној установи повјери организација Фестивала позоришта за дјецу и Фестивала “КоторАрт”.

image
Фото: Биљана Марковић

Предсједник Општине Владимир Јокић је у обраћању одборницима поручио да се данас у Котору десио “политички земљотрес” јер је “раскинута деценијска веза појединаца из  ДПС и појединаца из претходне опозиције”. 

Он је негирао да је измијењена изборна воља грађана од 30. августа 2020. године потенциравши да су у сали представници ДФ који ће бранити извјештај о раду општинске Дирекције за уређење и изградњу Котора.

Захвалио се свим одборницима који су дошли на засиједање. Осврнуо се на тврдње ДФ да су Демократе “купиле” дојучерашња два ДПС-ова одборника, најавивши да ће напустити “политику и Црну Гору” уколико се докаже да је он или било ко за тај чин примио новац или имао било какву другу финансијску корист.

Огњановић је за говорницом парламента казао да је “ово била тешка одлука”, те да нису заслужили да доживе увреде да су “издајице и купљени пиони”.                 

- Исто тако сте свјесни да ће тешко човјек који има било какву мрљу у својој каријери и у животу бити спреман да изађе и каже оно што мисли. Убијеђен сам да и многе колеге из ДПС-а исто тако мисле али да немају храбрости да изађу и да кажу оно како јесте. Надам се да ћемо таквима послужити за примјер- поручио је Огњановић.                               

Предсједник Клуба одборника у СО Жељко Аврамовић казао је да Огњановић и Љутић, али и Донковић на партијским органима странке нису формално иступили из странке у складу са статутом ДПС који ће вечерас на сједници ОО разматрати насталу ситуацију. 

Одборник Коалиције "За будућност Котора" Слободан Лазовић (ПзП) је у обраћању новинарима испред скупштинске сале оцијенио да је “на дјелу класична политичка корупција”.                                 

- Поставља се питање легитимитета оваквог састава парламента јер је од 17 присутних одборника седам или осам њих прелетача- рекао је Лазовић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 16:19