/ - фото: ВЛАДА ЦГ
22/02/2022 u 12:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијер Кривокапић примио у опроштајну посјету амбасадора Бразила

Амбасадор Барбоса поручио је да ће потписивањем Меморандума о разумијевању, односи између Црне Горе и Бразила бити издигнути на још виши ниво

Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, примио је данас у опроштајну посјету нерезидентног амбасадора Федеративне Републике Бразила у Црној Гори, Едуарда Ботељу Барбосу.

Исказујући захвалност за све што је амбасада Бразила до сада урадила на плану традиционално пријатељских односа између двије далеке земље, премијер Кривокапић нагласио је заинтересованост црногорске стране за јачање и интензивирање билатералних односа са државом која је међу осам највећих економија у свијету.

Премијер Кривокапић истакао је важност потписивања Меморандума о разумијевању који би учврстио добре односе двије државе кроз периодичне консултације о билатералним, регионалним и мултилатералним питањима од обостаног значаја.

- Предсједник црногорске Владе исказао је наду да ће обје стране, добру политичку сарадњу, у будућем периоду успјети да капитализују и у економском и привредном погледу, нарочито када је у питању сарадња у области туризма, будући да су обје земље познате по изузетним туристичким потенцијалима. Премијер Кривокапић упознао је амбасадора Барбосу са “репектабилним резултатима које је Влада остварила у врло тешким и непредвидљивим транзиционим и пандемијским условима у протеклих четрнаест мјесеци свога рада”- наводе у саопштењу.

Одлазећи амбасадор Бразила у Црној Гори Едуардо Барбоса, захвалио је на прилици што је представљао своју земљу у Црној Гори из које ће понијети дивне успомене и као туриста и као амбасадор.

Амбасадор Бразила нагласио је да је Западни Балкан у врху приоритета спољне политике ове велике јужноамеричке државе, као и да разумије сложеност транзиционих односа како у региону тако и на политичкој сцени Црне Горе, али и да је политика динамичан процес који од свих учесника захтијева да увијек улажу додатни напор.

Амбасадор Барбоса поручио је да ће потписивањем Меморандума о разумијевању, односи између Црне Горе и Бразила бити издигнути на још виши ниво

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 22:42