Здравко Кривокапић
16/06/2021 u 18:28 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

РАСПРАВА У СКУПШТИНИ - Кривокапић: Присутан је неморал; Лекић: Премијер је политички пајац

Казао је да ова Влада има јасну визију о којој не може да прича због тога што остварене резултате не може да покаже "јер јој није отворен ниједан канал"

Премијер Здравко Кривокапић у жустрој расправи са посланицима Деморкатског фронта казао је да је Скупштина мјесто у коме живи неморал и политичко лицемјерје.На то су посланици бурно реаговали и дошло је расправе.

- Једино што данас нико није рекао је "куку нама". Ми у овом тренутку се бавимо темама које су далеко од тема које брину друге државе.Након избора је потписан споразум који је иритирао многе елементе који нису жељели експертску Владу. Ако је нешто било добро то је експерстака Влада јер бирине о грађанима. Нико од нас нема ни лични партијски интерес и то треба да буде јасно. Позивате на дијалог а читаво вријеме уцјењујете.  За све оно што не могу да дам као одговор имате премиејрски сат. Овдје се толико лажи чује да се поставља питање што је то политика. То није култура трговине и онога што радите. Да причате мени о моралу, овдје је присутан неморал, политичко лицемјерје - казао је Кривокапић.

(УЖИВО) Премијер након жустре расправе напустио Скупштину: Желите да нас претворите у кавез из којег не можемо да изађемо

То је изазвало расправу посланика са њим.

Реаговао је предсједник Скупштине Алекса Бечић што је довело до још жустрије реакције посланика.

- Немој ми дизат ти глас Бечићу, нисам ти ја члан Демократа - рекао је Славен Радуновић.

Кад је, након упозорења Бечића, Кривокапић наставио излагање казао је да политику треба да воде најплеменитији и најчеститији како би систем вриједности достигао мјеру коју заслужује.

- Нико од нас није дат да буде посланик или премијер, али ја сам стао на чело листе да бих показао вољу да се Црна Гора промијени. Након побједе, ви нисте били ни присутни а данас приговарате о споразуму који је потписан и који су лидери ваше коалиције потврдили. Ако тај споразум не важи, има много путева, бирајте онај који је најбољи  и који народ очекује - поручио је премијер.

Казао је да ова Влада има јасну визију о којој не може да прича због тога што остварене резултате не може да покаже "јер јој није отворен ниједан канал".

- Дошли смо да будемо жртва, али никако да се односите према нама на овај начин као да нешто лоше радимо. Све може бити боље, али не на начин на који ви желите. Желите да нас претворите у кавез из којег не можемо да изађемо, ако неки министар не дође на одебор онда је то јер ради посао за Црну Гору - рекао је премијер.

Премијер је након завршне ријечи изашао из сале. 

Миодраг Лекић назвао је премијера политичким пајацем и поручио да више нема његову подршку. 

Радуновић је поручио да се нада "да ће ово бити крај ове Владе".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 06:08