/ Кривокапић - фото: Срђан Бољевић
22/06/2021 u 09:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Премијер на Међувладиној конференцији са ЕУ у Луксембургу

На састанку је планирано презентовање Заједничке позиције ЕУ

Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић предводиће црногорску делегацију на Међувладиној конференцији између Европске уније и Црне Горе, која ће се одржати данас у Луксембургу. Ово је прва Међувладина конференција између Европске уније и Црне Горе након прихватања нове методологије преговора.

- Предвиђено је јаче политичко усмјеравање процеса и чешће одржавање међувладиних конференција. На састанку је планирано презентовање Заједничке позиције ЕУ. Након тога слиједе уводна излагања и политички дијалог на теме кластера који се тиче фундаменталних области и вањске политике- саопштено је из Владе.

Акценат у разговорима биће на постигнутим резултатима и плановима за испуњавање обавеза из европске агенде, с фокусом на кључна поглавља 23 и 24. На Међувладиној конференцији указаће се на снажну одлучност Владе у спровођењу суштинских реформи и текућих активности у области владавине права путем дијалога на највишем политичком нивоу.

Посебан фокус биће усмјерен и на Заједничку вањску и безбједносну политику, гдје се Црна Гора у потпуности усаглашава са спољнополитичким дјеловањем ЕУ што представља и јасну афирмацију геостратешког приступа.

Кривокапић ће се у оквиру посјете састати са премијером Луксембурга Гзавијеом Бетелом, шефом дипломатије ЕУ, Жозепом Борељом, као и са представницима црногорске дијаспоре.

У делегацији Владе биће и министар вањских послова Ђорђе Радуловић, као и главна преговарачица за вођење преговора Црне Горе са ЕУ, Зорка Кордић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:32