/ - FOTO: VLADA CG
02/11/2023 u 15:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Premijer sa ambasadorima Njemačke, Italije i Francuske: Gradimo mostove saradnje za evropsku budućnost

Vlada ima nulti stepen tolerancije na monopole i korupciju. Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka koja je otvorena za kredibilne investitore sa ekspertizom i iskustvom, istakao je Spajić

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić održao je danas pojedinačne konsultacije sa ambasadorima država članica Evropske unije i NATO partnerima: ambasadorkom Italije Andreinom Marselo, ambasadorkom Francuske An Mari Maske i ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom, sa kojima je razgovarao o evropskoj perspektivi Crne Gore i mogućnostima za unaprjeđenje bilateralne saradnje na svim nivoima.

image
- FOTO: VLADA CG

Premijer je ambasadore informisao o namjeri Vlade da nakon dobijanja Izvještaja o napretku sa pažnjom razmotri sve preporuke i definiše Akcioni plan kako bi se u najkraćem roku počelo sa konkretnim aktivnostima u pravcu primjene preporuka. 

- Ambasadorka Italije Andreina Marselo čestitala je na izboru Vlade ističući da Italija podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, te da očekuje da se tradicionalno dobri bilateralni odnosi unaprjeđuju u pravcu snaženja ekonomske saradnje. U tom kontekstu najavljena posjeta privredne delegacije Italije Crnoj Gori. Sa ambasadorkom Francuske An Mari Maske premijer Spajić je razgovarao o otvaranju Regionalnog centra za sajber bezbjednost koje je planirano na proljeće 2024. godine, te mogućnostima za saradnju u oblasti turizma, energetike i odbrane. Ambasadorka Maske je poželjela uspjeh 44. Vladi i izrazila spremnost Francuske da na ekspertskom i drugim nivoima podrži aspiracije Crne Gore koje će biti na liniji dostizanja evropskih standarda u svim oblastima- navodi se u saopštenju.

image
- FOTO: VLADA CG

Na sastanku sa ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom bilo je riječi o interesovanju njemačkih kompanija za investiranje u Crnu Goru, posebno u oblasti trgovine i energetike.

- Vlada ima nulti stepen tolerancije na monopole i korupciju. Crna Gora mora biti ekonomija 21. vijeka koja je otvorena za kredibilne investitore sa ekspertizom i iskustvom-  istakao je Spajić.

Premijer je ambasadorima poručio će na vanjskopolitičkom planu Crna Gora biti pouzdana saveznica NATO i proaktivna buduća članica Evropske unije „Gradimo mostove saradnje za evropsku budućnost Crne Gore“,  zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:51