/ SUZANA PRIBILOVIć
30/11/2022 u 19:07 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pribilović: Abazovićev ministar Šćekić današnjom izjavom ušao u pravne anale

Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade - i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale, navela je ona

Suzana Pribilović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore, saopštila je da "ministar u oborenoj Vladi Dritana Abazovića - Dragoslav Šćekić, pokazao je svojim današnjim nastupom da ne vlada osnovnim pravnim terminima".

- Tako je Šćekić, u naletu inspiracije, govorio o rekonstrukciji smijenjene Vlade - i to sa novim premijerom, čime je definitivno ušao u pravne anale budući da ovakvo nepoznavanje Ustava i pravnog sistema do sada nije zabilježeno. Nije ni čudo što je Vlada čiji je Šćekić ministar rekordno brzo izgubila povjerenje u Parlamentu baš kao što ova izjava i pokazuje zbog čega se nekada perspektivni Šćekić sveo na vjernog pratioca Dritana Abazovića. Ipak, gospodine Šćekiću, da razjasnimo osnovne pravne pojmove. Vlada čiji ste ministar je pala a u Ustavom predviđenom roku nije konstituisana nova većina koja bi izabrala mandatara. Dakle, niti je moguće rekonstruisati Vladu koja je pala, niti je moguće izabrati novog mandatara već su vanredni parlamentarni izbori jedini izlaz iz političke krize koju ste stvorili Vi i vaši koalicioni partneri. I oni će se desiti veoma brzo, koliki god to panični strah izazivalo kod Vas zbog izvjesnog ostanka ispod cenzusa i time kraja karijere - kako za Vas tako i za partiju kojoj pripadate- navela je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. februar 2023 09:48