Сузана Прибиловић / - фото: ДПС
02/04/2022 u 16:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прибиловић: Хоће ли сjутра на изборима у Србиjи гласати црногорски посланици и министри?

Више посланика и оних коjи су били кандидати за посланике на претходним парламентарним изборима у нашоj држави, противно Уставу и закону, имаjу двоjно држављанство и Црне Горе и Србиjе, поручила је Прибиловић

Посланица ДПС-а Сузана Прибиловић изразила је упит о томе да ли ће након што су челни људи поjединих партиjа коjима jе сусjедна држава ближа од своjе и који су jавно подржали одређене предсjедничке кандидате и изборне листе за недjељне изборе у Србиjи, њихови поjедини посланици као и одлазећи министри коjи имаjу двоjно држављанство искористити своjе бирачко право у Србиjи на сjутрашњим изборима, или ће можда гласати у Црноj Гори на мjестима на коjима бирачке листиће сjутра убацуjу српски држављани.

- Подсjетимо да више посланика и оних коjи су били кандидати за посланике на претходним парламентарним изборима у нашоj држави, противно Уставу и закону, имаjу двоjно држављанство и Црне Горе и Србиjе, и уписани су у бирачке спискове сусjедне земље. Милун Зоговић, Симонида Кордић, Владимир Добричанин, Мило Божовић, Раде Ранитовић, Владимир Павићевић само су неки од њих. У српском бирачком списку издваjа се и име министра Милоjка Спаjића коjи jе, према раниjим новинским наводима, црногорско држављанство стекао рођењем а српско приjемом 25. jануара 2009. године, док jе у априлу прошле године имао и двоjно пребивалиште у Београду и Подгорици, чиме jе грубо кршио Устав и правни поредак државе Црне Горе - поручила је Прибиловић.

image

ДФ, Демократе

- фото: ДПС

Она истиче да ће недjељни избори за министра Александра Стиjовића, коjи такође има двоjно држављанство, представљати прави изазов jер постоjи боjазан да се након Сенегала и Бугарске о трошку грађана поново упутио на неке нове туристичке дестинациjе, па тиме се доводи у питање да ли ће сjутра обавити своjу грађанску дужност коjу дугуjе Србиjи.

- Jавности ради указуjемо да Закон о црногорском држављанству не омогућава двоjно држављанство, а у члану 24 децидно се наводи да пунољетни црногорски држављанин, коjи има и држављанство друге државе, по сили закона губи црногорско држављанство, са изузетком оних коjи су друго држављанство стекли приjе jуна 2006. године. Осим што броjни политички прваци и на оваj начин брутално крше важеће црногорске прописе, они тиме показуjу да имаjу и резервну државу, а да им jе Црна Гора само успутна станица на њиховом путу личног просперитета и урнисања наше државе - закључила је Сузана Прибиловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:24