Suzana Pribilović / DPS - DPS
22/09/2022 u 16:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pribilović: Investitori odlaze jer je Crna Gora politički i ekonomski nestabilna država

Zato je potrebno prekinuti ovu štetočinsku politiku, stabilizovati državu i turizmu Crne Gore vratiti sjaj i atraktivnost kakav je nekad imao, ocijenila je Pribilović

Posljednje dvije godine, od kad su u avgustu 2020. promjenom vlasti u Crnoj Gori, destabilizovane političke i ekonomske prilike, brojni strani investitori odlučili su da napuste našu zemlju, da se taj negativan trend nastavlja, svjedoči i najnovija vijest da iz Crne Gore za mjesec dana odlazi i austrijski gigant Falkenštajner, dok u isto vrijeme ova hotelska grupa planira da uloži čak 300 miliona eura u turizam susjedne Hrvatske, saopštila je poslanica DPS-a Suzana Pribilović.

- Opšta nestabilnost u državi, devastirana ekonomija, protjerivanje investitora, zastoj u realizaciji kapitalnih projekata i rušenje koncepta turizma koji je godinama građen očigledno nas svrstava u red država koje rapidno gube privlačnost za ulaganje i to bi trebalo svakog odgovornog političara da zabrine. Odlazak velikih imena iz sektora turizma ne predstavlja samo ekonomski problem za državu, već i socijalni budući da će radnici ostati bez posla, što u pitanje dovodi egzistenciju velikog broja porodica, navodi se u saopštenje.

Kako dodaje, ono što je godinama planski i strateški stvarano u turizmu Crne Gore, od dolaska na vlast neodgovornih političara koji ne mogu ni između sebe da se dogovore, a kamoli sa investitorima, uništeno je.

- Tako je bilo i na Svetom Stefanu, i u Budvi i u Herceg Novom… Zato je potrebno prekinuti ovu štetočinsku politiku, stabilizovati državu i turizmu Crne Gore vratiti sjaj i atraktivnost kakav je nekad imao. Samo odgovorna politika može Crnu Goru vratiti među države vrijedne pažnje za realizaciju ozbiljnih investicija, zaključuje Pribilović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 06:05