/ сузана прибиловић -фото: ДПС
20/12/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прибиловић: Руководство ЦЕДИС-а да одговори на питања, а не да манипулише

За разлику од вас који манипулишете, ја ћу вам само указати на конкретне чињенице, навела је она

Сузана Прибиловић, посланица ДПС-а, саопштила је да је " неуспјели алиби  сваки покушај ухљебљених функционера ЦЕДИС-а којим желе замаскирати реално стање у овом предузећу".

- За разлику од вас који манипулишете и порастом цијена струје на глобалном нивоу покушавате оправдати то што сте успјешну фирму направили губиташем, ја ћу вам само указати на конкретне чињенице. Да ли је значајан узрок лошег пословања ЦЕДИС-а податак да сте само за зараде запосленима увећали трошкове за око 300 хиљада еура мјесечно?Да ли можете да демантујете да сте комплетан Управни одбор попунили партијским кадром, чему свједочи непотизам као у случају сестре једне од посланица ДФ-а?Да је за Извршног директора постављен предсједник подгоричког Општинског одбора Демократа Владимир Чађеновић, због своје партијске књижице јер из његовог ЦВ-ија се види да прије тога никаквог додира са тим сектором није имао?Да ли је на чело Сектора за правне послове постављена сестра једног од посланика Демократа у Скупштини, а на чело Сектора за комерцијалне послове инсталиран кум његовог колеге? Да ли је на чело Сектора за људске ресурсе постављена супруга дугогодишњег адвоката ДФ-а? Да ли је ово како ви то наводите “додатно кадровски ојачан капацитет предузећа”? Да ли можете да кажете да није истинит податак да сте само за два посљедња мјесеца агенцији за привремена запошљавања исплатили око 300.000 еура, тачније за октобар 130.000, а за новембар 170.000 еура ?Да ли је истина да сте на тај начин број запослених увећали за чак 18% у односу на исти период прошле година? Да ли је истина да су вам трошкови зарада и накнада у односу на 2019. годину порасли за око 700.000 еура?- саопштила је она.

Након свих питања, како каже, сам од себе се намеће и одговор.

- Од успјешне компаније, која је била фактор стабилности црногорске економије, а све због незнавеног приступа руководства и мегаломанских прохтјева партијских кадрова, дошли смо до тога да ЦЕДИС буде још једно оптерећење за и онако лоше економско стање у држави и до упитне даље будућности енергетског сектора- навела је Прибиловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 13:39