/ foto ilustracija
27/12/2022 u 10:30 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prihvaćeni amandmani Bošnjačke stranke: Dodatna sredstva za Plav, Bar i Bijelo Polje

Poslanici Bošnjačke stranke su amandmanom obezbijedili dodatna sredstva za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalnih puteva u opštini Plav

Amandmani na budžet za 2023. godinu, koje su podnijeli poslanici Bošnjačke stranke, prihvaćeni su od strane ministra finansija na skupštinskom Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, čime su postali sastavni dio budžeta za iduću godinu.

- Ministar Aleksandar Damjanović je prihvatio tri amandmana poslanika Sulja Mustafića, koji se odnose na izdvajanje sredstava za za regionalne puteve Bar-Kamenički most-Krute i Bar-Sutorman-Virpazar, kao i sredstva za izgradnju fiskulturne sale za Osnovnu školu „Mrkojevići“ u Pečuricama, u opštini Bar. Za rekonstrukciju regionalnog puta R-29 Bar – Kamenički most – Krute, koji je izuzetno važan putni pravac koji povezuje Crnu Goru i Albaniju, zahvaljujući amndmanu Mustafića, biće izdvojeno 4,1 milion eura. Takođe, zahvaljujući amandmanu poslanika Mustafića, izdvojeno je milion eura za rekonstrukciju regionalnog puta Bar –Sutorman- Virpazar. Prihvaćen je i amandman koji se odnosi na izgradnju fiskulturne sale za Osnovnu školu „Mrkojevići“ u Pečuricama, opština Bar, pa je kapitalnim budžetom predviđeno izdvajanje od 200.000 eura- navodi se u saopštenju.

Poslanici Bošnjačke stranke su amandmanom obezbijedili dodatna sredstva za asfaltiranje i rekonstrukciju lokalnih puteva u opštini Plav.

- Riječ je o 459.000 eura, a biće iskorištena za rekonstrukciju putnih pravaca Glavice – Beškovića mahala – Rudo polje, Korita – Komarača, Kasarna – Skić, Džamija Šabovića – Bogajice, Završ – Jasenica i Novšice – Velika. Odbor je prihvatio i amandman poslanika Amera Smailovića, kojim je obezbijeđeno milion eura za izgradnju puta Srđevac-Lozna- navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 00:23