/ - ФОТО: Пријестоница Цетиње
30/05/2022 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пријестоница Цетиње: Након избора неморално повећана непристојна отпремнина директора

За новац грађана Цетиња ћемо се борити свим правним средствима јер му је мјесто у буџету града, а не у приватним џеповима, наводе они

Пријестоница Цетиње се суочава са бројним финансијским тешкоћама и заосталим дуговањима наслијеђеним од претходне власти, али неки од директора предузећа и установа  у власништву Пријестонице нијесу марили за то и обезбиједили су себи непристојно високе отпремнине у случају одласка са функције.

-Не би нам било жао да су то менаџери које би пожељеле и такве компаније као што су Гугл или Тесла, међутим радни резултати једног дијела извршних директора се огледају у великом минусу који остављају иза себе. Примјер небриге за новац грађана Цетиња је извршни директор ДОО ,,Комунално" који је у сарадњи са Одбором директора тог предузећа, након пораза на посљедњим изборима, анексирао уговор о раду како би у случају одласка из компаније узео око 50.000 еура на име отпремнине, истовремено остављајући дуг само по основу пореза и доприноса у износу од око 3.000.000 еура. Показујући суштински однос према новцу свих грађана Цетиња, анексом уговора од 17. децембра 2021. одређено је да му се, умјесто 12, исплате 24 бруто зараде у случају одласка с директорске позиције што је око 50.000 еура- наводе у саопштењу из Пријестонице.

Додају:"Урадити овако нешто у предузећу и локалној самоуправи са дугом од више од 38 милиона еура, гдје запослени не могу да остваре пензију због дуга већег од 11 милиона еура за порезе и доприносе, је непристојно и бахато и најбоље показује суштински карактер бивше власти".

-Борба за сваки еуро градског новца ће бити приоритет за нову градску управу, а развој Цетиња - једина мјера патриотизма и успјеха!Имајући у виду све ове чињенице и снажну политичку поруку коју су грађани Цетиња послали бившој власти на изборима 05. децембра 2021. године, користимо прилику да позовемо директоре да поднесу неопозиве оставке и одустану од отпремнима, због недомаћинског управљања  предузећима и установама, и на тај начин, макар мало, допринесу стабилизацији градских финансија-поручују они.

Додају:"За новац грађана Цетиња ћемо се борити свим правним средствима јер му је мјесто у буџету града, а не у приватним џеповима".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 13:52