Абазовић  / Фото: Иван Петровић Ипе
26/06/2021 u 18:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прикупио највећи број номинација: Абазовић кандидат за лидера УРА

На сједници утврђена листа кандидата за Надзорни одбор и Статутарну комисију

Предсједник Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић кандидован је на мјесто предсједника Грађанског покрета УРА, након што су општински одбори доставили листу кандидата за предсједника партије", саопштио је Главни одбор те партије.

Они су казали да је синоћ одржана сједница тог партијског органа, гдје је утврђена листа кандидата за предсједника Партије, као и листа кандидата за Надзорни одбор и Статутарну комисију.

Такође су извршене измјене и допуне програма партије, те утврђен број делегата и гостију за предстојећи конгрес који ће се 4. јула одржати у Улцињу. 

- Након што су општински одбори упутили номинације за предсједника/цу партије, тренутни лидер УРА упркос више предлаганих кандидата, једини је сакупио потребан број номинација. Главни одбор утврдио је листу кандидата за предсједника Партије, па ће о реизбору Абазовића делегати одлучивати на Трећем конгресу 4. јула- саопштено је након сједнице Главног одбора УРЕ. 

Главни одбор УРЕ усвојио је предлог измјене и допуне програма партије која ће посебно истаћи партнерство са Зеленима Европе и донијети још јаснија програмска одређења усклађена са зеленим европским политикама. 

- Након што смо 30. августа остварили наш најзначајнији политички циљ - прву демократску смјену власти у историји Црне Горе, на Трећем конгресу ћемо промовисати наш нови политички приоритет, а то је да Црна Гора буде прва сљедећа чланица Европске уније - навели су из ГО УРЕ. 

Из УРЕ су саопштили да су као гости на конгрес 4. јула позвани представници свих парламентарних партија у Црној Гори, представници најзначајнијих политичких партија на Западном Балкану, посланици из Европског парламента, Њемачке, Холандије и Данске.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 10:54