/ - SA DOGAđAJA
18/01/2023 u 16:54 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prioritet da se za sudije Ustavnog suda izaberu najbolji kandidati

Specijalni izaslanik Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan Maneul Zaracin iskoristio je ovu priliku da pohvali transparentnost i efikasnost rada Ustavnog odbora

Predsjednica Ustavnog odbora Simonida Kordić i članovi Ustavnog odbora Luiđ Škrelja i Momo Koprivica sastali su se danas sa specijalnim izaslanikom Vlade Savezne Republike Njemačke za Zapadni Balkan Maneulom Zaracinom (Manuel Sarrazin), koji je posjetio Ustavni odbor u cilju pružanja podrške i pomoći oko realizacije trenutne procedure izbora četvoro sudija Ustavnog suda Crne Gore.

Sastanak je bio prilika za otvaranje diskusije i razmjenu iskustava o proceduri izbora sudija Ustavnog suda ove dvije zemlje. Razgovarano je o mogućnosti postizanja političkog dogovora svih političkih partija oko izbora četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, ukazujući na činjenicu da je sudije Ustavnog suda potrebno izabrati u prvom krugu, dvotrećinskom većinom, jer bi, u protivnom, u momentu predaje kandidatura za predsjedničke izbore, Ustavni sud bio bez sudija.

Specijalni izaslanik Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan Maneul Zaracin iskoristio je ovu priliku da pohvali transparentnost i efikasnost rada Ustavnog odbora.

Sagovornici su se saglasili da je prioritet da se za sudije Ustavnog suda izaberu najbolji kandidati, koji će biti nezavisni i nepristrasni u radu.

Sastanku su takođe prisustvovali Valeska Eš (Valeska Esch), šefica Kabineta specijalnog izaslanika Vlade SR Njemačke za Zapadni Balkan, kao i ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Nj.E. Peter Felten.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:01