/ -RADE KOPRIVICA
20/05/2022 u 12:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Прочитајте која је именовања данас донијела Влада, а ко је разријешен са функције

На данашњој сједници размоптрено више кадровских питања

Влада Црне Горе је, на данас одржаној сједници којом је предсједавао премијер Дритан Абазовић, размотрила је више кадровских питања.

Влада је дала сагласност да се за главног инспектора рада у Управи за инспекцијске послове – Сектору за заштиту тржишта и економије, игре на срећу и јавне набавке - Одсјеку за инспекцију рада, постави Срђан Симовић.

За главну урбанистичко-грађевинску инспекторку у Министарсву екологије, просторног планирања и урбанизма - Директорату за инспекцијске послове и лиценцирање - Дирекцији за урбанистичко-грађевински надзор, постава се Мирјана Ђуришић.

Арбен Јакупи одређен је за вршиоца дужности помоћника директора Управе за сарадњу са дијаспором - исељеницима.

Маша Стевовић одређена је за државну секретарку у Министарству просвјете, а Милош Меденица за државног секретара у Министарству финансија,

Донијето је и решење о престанку вршења дужности в. д. секретарке ранијег Министарства финансија и социјалног старања Наиде Нишић.

Ана Раичевић одређена је за вршитељку дужности секретарке Министарства финансија, а Бојан Бугарин за савјетника потпредсједника Владе за политички систем и унутрашњу политику.

Донијето је Рјешење о престанку вршења дужности в. д. секретара Министарства одбране Драгутина Kалезића.

Јадранка Војиновић одређена је за вршитељку дужности секретарке Министарства одбране, а генералном директору Обавјештајно-безбједносног директората у Министарству одбране потпуковнику Тодору Горановићу престаје мандат.

На његово мјесто ће доћи Јанко Лаковић. 

Престанак мандата вршења дужности в. д. директора Управе за спорт и младе одређен је Марку Беговићу, а на његово мјесто долази Саво Рашовић. 

Мерсудин Гредић именован је за државног секретара у Министарству унутрашњих послова, Енеса Хасанагић Kатана за вршитељку дужности секретарке Министарства јавне управе,  за в.д. генералног директора Директората за нормативне послове и развој полиције у Министарству унутрашњих послова именована је Хермина Шаботић. 

Влада је предложила редовној Скупштини акционара „Луке Бар“ АД Бар да за чланове Одбора директора изабере: Дарка Пекића, Марка Нишавића, Владимира Драговића и Неџиба Ибришимовића и одредила Снежану Ђурковић за пуномоћника – представника државног капитала на редовној Скупштини акционара „Луке Бар“ АД Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:15