/ -
02/09/2022 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pročitajte koje su varijante toka današnje sjednice Skupštine Crne Gore

Nakon što je skupštinska većina dogovorila ponovno okupljanje koje ima za cilj formiranje nove vlade, postojala je mogućnost da sjednica parlamenta uopšte ne bude održana, ali Demokratska Crna Gora insistira na održavanju

Poslanici Skupštine Crne Gore bi trebalo danas da glasaju o predlogu za razrješenje predsjednice parlamenta Danijele Đurović, a tok današwe sjednice može imati tri pravca.

Nakon što je skupštinska većina dogovorila ponovno okupljanje koje ima za cilj formiranje nove vlade, postojala je mogućnost da sjednica parlamenta uopšte ne bude održana. Međutim, na sastanku nove - strae parlamentarne većine Demokrate su insistirale da do sjednice dođe i da Danijela Đurović bude smijenjena, a da se onda "resetuju" odnosi u većini.

Prema saznanjima portala Dana sjednica će biti održana.Druga varijanta je da nova - stara većina traži pauzu sjednice Skupštine, koja bi trajala sve do definitivnog dogovora većine o Vladi.

I treća varijanta je da predsjednica parlamenta bude smijenjena..

Inače, inicijativu za smjenu predsjednice parlamenta potpisalo je 32 poslanika klubova Demokratski front (DF) – Nova srpska demokratija, Demokratska narodna i Radnička partija, Demokrate-Demos, DF – Pokret za promjene, Ujedinjene i Prave Crne Gore.

U obrazloženju se podsjeća da je osnovna obaveza predsjednka Skupštine da dosljedno sprovodi norme koje propisuju Ustav, zakon i Poslovnik Skupštne Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. novembar 2022 17:19