/ - фото илустрација
06/02/2022 u 20:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Бивши министри о трошку државе и даље шетају по свијету

Очигледно да смијењени министри не хају пуно за све оно што се у петак вече дешавало у Скупштини Црне Горе или нијесу обавијештени да су смијењени, навео је он

Јово Рабреновић, потпредсједник Либералне партије, саопштио је да иако је "сат откуцао крај и посланици смијенили тзв. експертску Владу, која као што и птице на грани знају била све осим експертска, министри финансија и економског развоја са својом свитом, судећи по информацијама са терена и парламентарног канала ипак су прошетали до Дубаиа".

- Очигледно да смијењени министри не хају пуно за све оно што се у петак вече дешавало у Скупштини Црне Горе или нијесу обавијештени да су смијењени. Господо смијењени министри Влада је пала, па је апсурдно да будете званични представници Црне Горе на ЕXПО Дубаи 2020. Пали министар Милатовић нема легитимитета да буде шеф делегације па би по логици то требао да буде само предсједник државе, јер је једино он легитимни представник Црне Горе у мандату. То што су „пали“ министри у техничком мандату значи само да могу да обављају оне послове који су текући и никако не могу учествовати на највећој свјетској изложби и договарати стратешке сарадње кад су већ бивши министри- навео је он.

Како је истакао, "да је смијењена псеудо-експертска влада умислила да је изнад закона и устава ове државе, видјели смо у више наврата а ово је само још један од начина да се наругају "свом народу" и умјесто да откажу све посјете, они се, под изговором добрих жеља за будућност ове државе, иако сад већ бивши представници владе, усуђују да одлазе у посјете од државног значаја. А какве су им жеље и колики су експерти виђели смо добро". 

- Него, остаје пар дилема - како су смијењени Милатовић и свита добили сагласност владе на платформу за путовање у Дубаи кад на поменуту платформу нијесу прибавили сагласност Министарства вањских послова и да ли је платформом предвиђено да и смијењени министар финансија и социјалног старања буде дио делегације. На државним органима који још увијек функционишу у свом мандату остаје само да све трошкове које су чланови делегације направили прослиједе управо њима самим да то плате јер у име државе Црне Горе сигурно да, они и њихова свита, не могу трошити народне паре на путовања по далеким и егзотичним државама и градовима- навео је поред осталог.

Пита "да ли господо смијењени министри државе у којим сте живјели и радили на исти начин поклањају држављанства?".

- Јасно да таквог примјера нема ниђе у свијету али они који су ову државу задужили за вијек и вјекова својим недјелима желе да направе ситуацију која ће им помоћи да промјеном националног идентитета и поклањањем држављанства на широко свим заинтересованим од Црне Горе направе државу у којој ће Црногорци бити мањина а одлучиваће нам о судбини они који су дошли из сусједних држава превасходно Србије и БиХ ентитета и немају позитиван однос према земљи која им је дала све- нагласио је, поред осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:51