Рабреновић / Фото: Срђан Бољевић
07/07/2021 u 13:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Економска ситуација у ЦГ је деградирана

Свако одлагање нас води у све дубљи политички, а извјесно и економски суноврат, каже потпредсједник ЛП

Црна Гора се налази у дубокој кризи која се може ријешити искључиво демократским и парламентарним дијалогом власти и опозиције без прејудицирања било којег рјешења, казао је потпредсједник Либералне партије Јован Рабреновић. 

- Више је него јасно да је економска ситуација у држави до те мјере деградирана и да су активности које државни органи спроводе довеле до отварања низа крупних проблема који неминовно воде слабљењу стандарда и отварању великих и тешко рјешивих криза. Просто речено код грађана је присутан страх који има своје дубоко утемељење у свакодневним скандалима и катастрофалним одлукама које постојеће институције и њихови челници производе и који представљају за сваког становнка Црне Горе туробан наговјештај шта нас свеукупно чека у даљем трајању ове и овакве политичке већине. Излаз из тренутне ситуације је једино могућ уколико слаба и крхка, а свакако нејединствена власт удружена око личних и страначких интереса, буде озбиљно схватила да је Црној Гори нужна јединствена и сигурна политика коју ће репрезентовати политички субјекти који имају знања, искуства и воље да државу уведу у ЕУ и обезбиједе неке нове проевропске политичке и економске парадигме- додао је он. 

Истакао је да се ово може једино постићи избором нове владе и новим носиоцима државних и јавних функција а на тим мјестима могу бити сви који истински а не само рекламерски, вјерују и раде за интересе грађана и њихову бољу будућност.

- Црногорски пут у сигурну будућност може започети само новим изборима уз јасне услове које ће договорити сви судионици политичког живота а који ће у првом реду регулисати забрану мијешања страних центара моћи и њихову дестабилизацију Црне Горе. Свако одлагање нас води у све дубљи политички, а извјесно и економски суноврат из којега ћемо као друштво једном сигурно изаћи, али уз неупоредиво веће штете него што би то било у овом тренутку. Нажалост, политичке елите нијесу свјесне одговорности коју имају према овој, али и будућим генерацијама грађана и грађанки- закључује Рабреновић. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 07:24