Јово Рабреновић / - ЛП
13/06/2021 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Кривокапић поставио Вукшића незаконо и иза очиjу jавности

Све jе то урађено далеко од очиjу jавности користећи нерадне дане и наступаjући викенд како би се “таласање” jавности смирило до понедјељка jер jе за очекивати да тада слиjеди нови талас скандала - казао је потпредсједнил ЛП

Нови скандал потреса Владу Црне Горе и, нажалост, циjелу државу рушећи њен, ионако, ослабљен и деградиран углед коjи има у домаћоj али и међународноj jавности у посљедњих шет мjесеци владавине клерикалне и однарођене већине, казао је Јово Рабреновић, потпредсједник Либералне партије (ЛП).

- Предсједник Владе у техничком мандату jе поставио, мимо закона и законске процедуре, Деjана Вукшића за директора Агенциjе за националну безбjедност, а та одлука jе експресно под окриљем ноћи обjављена у Службеном листу Црне Горе. Све jе то урађено далеко од очиjу jавности користећи нерадне дане и наступаjући викенд како би се “таласање” jавности смирило до понедјељка jер jе за очекивати да тада слиjеди нови талас скандала - казао је Рабреновић.

Истиче да је Влада, односно лично њен предсједник, одлуку дониjела без одржавања сjеднице.

- Кривокапић jе директно прекршио Закон о АНБ у коме се jасно наводи да именовању мора претходити мишљење добиjено од Скупштина Црне Горе -истиче Рабреновић.

Ова одлука Кривокапића jе, каже, очигледно изнуђена и под притиском урађена, jер се не може другачиjе тумачити његов нехаjан и неозбиљан приступ овако важном питању. Уjедно, jош више чуди да господина Вукшић као бивши судиjа, адвокат и високопозициониран члан Адвокатске коморе Црне Горе, прихвата да буде незаконито именован на jедну од кључних позициjа у безбjедносном сектору, наводи у саопштењу Jово Рабреновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:16