/ Јово Рабреновић
23/09/2021 u 14:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рабреновић: Скупштина не ради ништа, а Црна Гора каска

Једина што су грађани осјетили од промјена су сузавац и гумени меци, навео је он

Потпредседник Либералне партије Јово Рабреновић, саопштио је да Скупштина Црне Горе је за 12 мјесеци од кад је конституисан њен 27. сазив, је остварила најгоре могуће резултате у свом раду у историји црногорског парламентаризма.

- За цијелих 365 дана Парламент Црне Горе је имао десетак засиједања на којим су такође обрадили десетак закона, од чега је о највећем дијелу закона два пута одлучивано јер су их посланици владајуће већине кројили према својим партијским потребама као војничке шињеле- навео је он.

Ккао је казао, "шта рећи о Скупштини која за свог једногодишњег мандата није донијела ни један једини нови закон или закон који је дио преговарачких поглавља и који представља испуњавање критеријума за затварање поглавља и приступање ЕУ, осим да је неефикасна, непродуктивна и да не врши своју улогу".

- У ових дванаест мјесеци Скупштина Црна Горе је измијенила неких стотину чланова у законима који су били на њеном дневном реду и то је биланс којим се хвали њен предсједник без имало самокритике али и другарске критике својих сабораца из парламентарне већине. Премијер и министар вањских послова обећавају улазак у Европску Унију током 2025. године а парламент свјестан да од тога нема ништа не обавља своју улогу и задатак да буде један од главних учесника тог процеса, не ради свој посао и ничим не доприноси испуњавању европске агенде- истакао је Рабреновић.

Појаснио је да у прилог изнесеном говори и податак да су тек прије петнаестак дана формирани преговарачки тимови за сва преговарачка поглавља и да је учинак владе на интеграцији Црне Горе у ЕУ подједнак учинку Скупштине Црне Горе односно уопште га нема.

- У ситуацији потпуне политичке неодговорности коју промовишу законодавна и извршна власт, као два од три стуба државе, не можемо говорити и напретку Црне Горе и бољем животу њених грађана без обзира на манипулаторске покушаје појединих министара да се представе као реформатори и економске месије.  За представнике власти би било много боље да умјесто спровођења политичких истрага и испитивања службеника о њиховој вјерској националној или партијској припадности, по министарствима и јавним предузећима на чијим се челним позицијама налазе, узму да раде посао због којег су постављени и за који су проглашени експертима какве свијет још гледао није. Након годину дана од конституисања нове “ослобођене” Скупштине, једино што су црногорски грађани осјетили од тренутне већине су сузавац, гумени меци и шок бомбе. Ако тако изгледа демократија и ако је то одговор владајуће мањине над грађанском већином онда нам је ових 365 дана под вашом демократијом био и више него довољан наук за будућност- закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:04