/ - Иван Радевић, члан Главног одбора Социјалистичке народне партије (Фото: СНП)
31/01/2022 u 21:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радевић: Јефтине манипулације увијају се у оптужбе о епској издаји

Наравно, јавност у Црној Гори је свјесна и јако добро зна ко је, у црногорским политичким рачвањима и вјероломствима, од кога потекао, наводи он

Гротескну поставку актуелног црногорског политичког бешчашћа, моралне ерозије и суноврата свих система вриједности на којима би требало да почива једно здраво и одговорно грађанско друштво, демонстрирају ових дана различите политичке структуре и интересни центри. То сматра Иван Радевић,члан Главног одбора Социјалистичке народне партије.

-Најјефтинија демагогија, клевете, пажљиво осмишљене манипулације и неистине најгоре врсте, увијају се у популистичке оптужбе о епској издаји, без стварног основа и покрића, а са циљем конструисања димне завјесе која би заварала збуњену јавност и прикрила њихов властити људски и политички пораз. Подразумујева се, истрошених тирада о издаји и вјероломству није било у тренуцима склапања уносних уговора и сарадње са структурама из бившег система, унапређивања ДПС функционера нижег и вишег ранга, отворене дискриминације гласачког тијела које је чекало промјене а дочекало Орвелову „Животињску фарму” гдје су неки, ипак, једнакији од других, па ни у моментима када се, заједно са ДПСом, осигуравала проста парламентарна већина за своје ситнополитичке потребе-поручује он.

Додаје:"Није било приче о епским издајама ни када су се, иза кулиса, постизали договори, а кршила предизборна обећања, кад су врхунили непотизам и политичко профитерство рођачко-кумовских канала преко којих су се осигуравале високе позиције у Влади за супруге и љубавнице функционера лилипутанских микропартија, партија без икакве традиције и прошлости (а посебно без историјата борбе против бившег режима)".

-И зато се данас проговорило о издаји, само то им је јалови начин да лични неморал, поквареност и препредењаштво демонстрирано у првих годину дана рада, и према грађанима и према партнерима из парламентарне већине, скрајну у други план. У ствари: из њих проговара срамота.Наравно, јавност у Црној Гори је свјесна и јако добро зна ко је, у црногорским политичким рачвањима и вјероломствима, од кога потекао. Зна и ко је био уз народ без да се служио популистичком козметиком да замаскира каријеризам и страначки јавашлук, ко није сарађивао са ким се не сарађује, и ко неће продати ни овај пут, иако му импутирају, пришивају и клевећу, управо они који су, зарад личног профита и дискретног шарма кожних фотеља — спремни на сваку издају. То ће најбоље показати и потврдити дани који су пред нама-закључује Радевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:39