Александар Раковић / - SSS
01/06/2021 u 13:45 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раковић: Јоаникије треба да пита Кривокапића хоће ли потписати Темељни уговор, а да одговор буде са ДА или НЕ

Раковић је рекао да је добро што Демократски фронт схватио Кривокапићево одбијање да потпише Темељни уговор као елиминаторни фактор за подршку

Српски историчар др Александар Раковић је у емисији „Одмотавање“ на београдској ТВ Вести казао да би Здравка Кривокапића сасвим директно требало упитати да ли хоће или неће да потпише Темељни уговор са Српском православном црквом.

-Најбоље би било да га то упита митрополит Јоаникије а да притом од Кривокапића затражи одговор – да или не - каже Раковић.

Раковић је рекао да је Кривокапић у Београд требало да дође само да би потписао Темељни уговор с патријархом Порфиријем. Тај свечани чин требало је да директно преноси Тањуг, а сигнал би преузеле Радио - телевизија Србије и Телевизија Храм Српске православне цркве. Умјесто тога, окупљени новинари су коментарисали да је Кривокапићево понашање досад незабиљежена фарса - тврди овај историчар.

Поред тога Раковић је рекао да је добро што Демократски фронт схватио Кривокапићево одбијање да потпише Темељни уговор као елиминаторни фактор за подршку.

-С тим у вези се може очекивати и да дође до блокаде свих Кривокапићевих решења у Скупштини Црне Горе, што би извјесно значило да ни буџет неће бити усвојен. Кривокапић је тако, упадом у Српску патријаршију и уцјеном коју је испоставио српским архијерејима, увео Црну Гору у коначну кризу - тврди Раковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 17:50