Лого Радничка партија / - фото: Радничка партија
09/10/2021 u 18:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Радничка партија: Црна Гора захваљујући Ђукановићу била сигурна лука лицима са друге стране закона

Са промjеном власти полако се одмотава клупко свих криминалних радњи бишег режима па нема сумње да ће се у наредном периоду откривати кога jе све режим Мила Ђукановића „сакрио” и коjим поводом, наводе из Радничке партије

Црна Гора jе за кратко вриjеме, захваљуjући благонаклоношћу бившег режима Мила Ђукановића постала прави раj за одбjегле криминалце коjи су нериjетко уточиште проналазили баш у нашоj земљи, наводе из Радничке партије.

– Криминани режим Мила Ђукановића jе у посљедње двиjе децениjе од Црне Горе створио мjесто гдjе су лица коjа су на сумњив начин стекла имовину са свих краjева свиjета као почасни грађани боравили код нас, нериjетко се представљаjући као стратешки инвеститори. Случаj руског таjкун Игора Чуjана коjи jе ухапшен 1. октобра у Тивту,а осумњичен jе да jе остварио незакониту добит у износу од четири милиона еура, показуjе да jе бивша криминална власт у Црноj Гори у ту сврху била спремна и да издаjе документа под лажним именом. Други случаj коjи указуjе да jе бивша власт коjа jе и сама криминална, дубоко огрезла у заштити лица са друге стране закона, jе азербеjџански милиjардер Телман Исмаилов коjи jе ухапшен у Подгорици, а налазио се на Интерполовоj потjерници због сумње да jе повезан са два убиства на териториjи Русиjе – поручују из Радничке партије.

Из ове партије навода да док су раднике тлачили, омаловажавали мизерним платама, лошим социо - економским програмом, протjеривали амбасадоре jер им се ниjе допадало то што су они говорили, раширених руку су примали криминалце са потjернице.

– Питамо се зашто им jе сметао амбасадор Србиjе у Црноj Гори господин Владимир Божовић? Како jе могуће да jе неко због става о jедном историjском догађаjу протjеран из земље у коjоj jе рођен. Безбjедоносно интересанта лица са међународних потjерница добродошла су у Црну Гору, а амбасадор jедне суверене приjатељске државе проглашава се за персону нон грата. Његово протjеривање посљедња jе срамота и трзаj тадашње власти коjи су били свjесни да им се руши тло под ногама. Свjестан покушаj изазивања тензиjа и нарушавања односа са сусjедном Србиjом. Дружење са криминалцима, протjеривање угледних људи само jе jош jедан доказ нездраве политике коjу jе децениjама пропагирао Мило Ђукановић – поручују из Радничке партије.

Ова партија истиче да је то иста политика ДПС- коjа jе довела до тога да jе Црна Гора у међународим круговима препозната као држава са наjамањим примањима, наjвећим циjенама намирница, а приjе свега као сигурна лука лицима са друге стране закона.

– Са промjеном власти полако се одмотава клупко свих криминалних радњи бишег режима па нема сумње да ће се у наредном периоду откривати кога jе све режим Мила Ђукановића „сакрио” и коjим поводом. Циљ нове Владе коjа ће надамо се постићи компромис када jе реконструкциjа у питању, биће наставак борбе против криминала и корупциjе, избор новог тужилачког закона, тежња ка добросусjедским односима посебно са братском Србиjом и осталим земљама у окружењу, пут Евроспких интеграциjа и побољшање животног стандарда свих радника коjи су годинама трпjели понижења и увреде, били неадекватно плаћени за своj рад, док смо црвени тепих простирали пред особама са криминалним миљеом – закључују из ове партије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 15:15