/ Максим Вучинић
19/09/2021 u 10:14 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радничка партија: Након нових мјера многи закупци у тржним центрима морали су да затворе радње

Као главни проблем наводи се ,,мјера забране уласка особама које нијесу имунизоване у тржним центрима”

Радничка партија је саопштила је да права и слобода избора радника у Црној Гори морају бити заштићена.

-  Након доношења нових мјера које су ступиле на снагу 24. септембра, многи закупци у тржним центрима који нијесу вакцинисани или немају потврде морали су да затворе своје радње или отежано врше своју дјелатност. На овај начин угрожена је егзистенција више од 400 породица. Велики број радника и закупаца обратио нам се овим поводом износећи своја искуства пословања од када су на снагу ступиле нове мјере- наводе из Радниче партије на чијем је челу Максим Вучинић.

Као главни проблем наводи се ,,мјера забране уласка особама које нијесу имунизоване у тржним центрима”, као и да их то доводи у дискриминаторски положај у односу на остале привредне субјекте који не потпадају у групу ,,високоризичних објеката за ширење корона вируса”.

- И на крају ако се по Уставу не смије ограничавати слобода кретања људи и ако је вакцинација само препорука а не Уставом обавезујућа онда  су и мјере које се односе на тржне центре против уставне.Сматрамо да би Влада Црне Горе требала да се укључи у рјешавања овог проблема како би се заједничким договором дошло до најбољег рјешења, гдје нити једна страна није на губитку- наводе из Радничке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:27