/ -ОПШТИНА НИКШИЋ
02/06/2022 u 14:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радојевић: Општина “брине” о државним симболима само кад треба да их уклони

"Надлежном Секретаријату за инспекцијски надзор, који овако ревносно поступа у случају било којег црногорског обиљежја поручујемо да, кад су већ изашли на терен, пођу до преко пута студентског дома и факултета"

Општина Никшић која посљедњих нешто више од годину дана више подсјећа на општину Свилајнац, тврди како је, уклањањем заставе Црне Горе, заправо спријечила њено скрнављење, сматра предсједник ОО СД Никшић, Марко Радојевић.

-Ми у СД-у немамо дилему када је однос општинског руководства према државним симболима у питању - највише би вољели да их нема. Дан независности Никшић је обиљежио као дан жалости, државна застава се “штити” тако што се силом уклања са сваког мјеста са којег је то могуће, док највиши општински функционери химну поштују тако што током њеног интонирања сједе. Да будемо до краја искрени - највеће скрнављење државне заставе би заправо било да иза ње стану људи који воде локалну самоуправу и зато смо срећни што они, са својим свјетоназорима и политичким ставовима, никаквог додира са заставом Црне Горе немају- наводи Радијевић у саопштењу.

Додаје:"Надлежном Секретаријату за инспекцијски надзор, који овако ревносно поступа у случају било којег црногорског обиљежја поручујемо да, кад су већ изашли на терен, пођу до преко пута студентског дома и факултета, или до кварта преко пута болнице. Вјерујемо да би и тамо могли наћи простора за дјеловање, уколико желе да се држе слова закона":

-С обзиром да је државна застава уклоњена, питамо руководство локалне самоуправе којом ће је заставом замијенити - да ли оном султановом, оном са свињском главом, или, пак, црном четничком, са костурском главом? Ми им поручујемо, док у Никшићу има Црногорки и Црногораца, вијориће се и црногорске заставе. А са доласком новог општинског руководства биће исправљена сва непочинства која је актуелна власт приредила нашем граду- закључује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:32