/ - Фото: УРА
25/11/2021 u 10:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радованић: Црној Гори мјесто у ЕУ, подршка Француске важна на том путу

Из УРЕ наводе и да ће Радованић данас имати састанке у Министарству вањских послова Француске са Николасом Фајеом, шефом мисије за Западни Балкан и савјетницима из тог министарства Медлин Кораном и Леонором Гајемом

Генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић борави у Француској гдје ће имати низ састанака са званичницима те државе.

На јучерашњем састанку у Сенату Француске састао се са сенаторком за дијаспору Мелани Фогел са којом је било ријечи о приступању Црне Горе у ЕУ и безрезервној подршци Француске на том путу.

-Црној Гори је мјесто у ЕУ, преданим радом и испуњавањем свих мјерила надамо се скором чланству у породици најразвијенијих земаља Европе. На том путу очекујемо подршку Француске која нам је важна и са којом дијелимо многе заједничке историјске тренутке и партнерства-казао је Радованић.

Радованић је на састанку са Фогел причао и о полажају црногорске дијаспоре у Француској, око зелених политика, реформи које Црна Гора спроводи са посебним акцентом на борбу против организованог криминала и корупције.

Из УРЕ наводе и да ће Радованић данас имати састанке у Министарству вањских послова Француске са Николасом Фајеом, шефом мисије за Западни Балкан и савјетницима из тог министарства Медлин Кораном и Леонором Гајемом.

-Радованић ће имати састанке и са представницима француских политичких партија и радни ручак са тамошњим новинарима а поподне ће говорити на панелу посвећеном Балкану- стоји на крају саопштења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:56