/ - Фото: УРА
20/09/2021 u 15:30 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радованић и Морачанин: Оснажићемо балканску мрежу зелених партија

Промијењена методологија у вези са приступањем ЕУ додатно нас мотивише да убрзамо процес европских интеграција, наводе у саопштењу

Као члан Зелених Европе, Грађански покрет УРА активно ће се залагати за јачање балканске мреже зелених партија. Тај циљ подразумијева озбиљнију регионалну сарадњу по питању свих зелених, али првенствено еколошких питања. Драго нам је што имамо подршку партнера и остаћемо истрајни у нашој намјери, саопштио је генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић након данашњег састанка са Мајом Морачанин, предсједницом странке ДОМ у Сјеверној Македонији и посланицом те владајуће странке, такође чланице Зелених Европе. 

На састанку, Морачанин и Радованић разговарали су о актуелној политичкој ситуацији како у Црној Гори, тако и у Сјеверној Македонији. 

Морачанин је похвалила напоре УРЕ који се тичу покретања реформи у свим областима у друштвеном животу Црне Горе.

-УРА је имала немјерљив допринос у покретању промјена у Црној Гори. Наша партија је тренутно у фази припремања за опште локалне изборе и очекујемо добар резултат. Политичка агенда нам се такође заснива на зеленим темама, а у складу са тим, вјерујемо да се сарадња са Грађанским покретом УРА у наредном периоду може интензивирати. Имамо сличне циљеве и задатке, а заједничким радом ћемо доћи брже до видљивијих резултата. Снажна регионална колаборација у свим доменима од изузетне је важности за Балкан- казала је том приликом предсједница ДОМ-а. 

Радованић је истакао да ће рад УРЕ и у будућности послужити свима као примјер како треба одржавати добре односе са комшијама.

-Промијењена методологија у вези са приступањем ЕУ додатно нас мотивише да убрзамо процес европских интеграција. У том процесу, затварање Поглавља 27 један је од тежих и изазовнијих задатака који нам предстоје. Да бисмо у тој намјери истрајали, од изузетне важности биће нам одржавање добрих и снажних регионалних односа, јер само заједничким дјеловањем можемо брже и ефикасније ријешити бројна спорна питања на корист грађана- закључио је Радованић.

Састанку су још присуствовале и чланице Главног одбора УРЕ Лјиљана Јокић и Владана Ломпар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:58