/ - Милета Радованић
22/01/2022 u 19:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радованић: Није лијепо кад премијера ухвате у лажи, 4. фебруара је крај

За разлику од вас, УРА увијек отворено и са јасним ставом гради партнерске односе на фер и коректан начин, држећи се дате ријечи, наводи он

Након што је ухваћен у лажи, премијер Кривокапић изгубио је сваки кредибилитет да полемише са Грађанским покретом УРА, којег је у септембру прошле године тајном акцијом покушао да искључи из власти, нудећи мањинским партијама позиције УРЕ, наводи  Милета Радованић, генерални секретар УРЕ у одговору на наводе премијера Здравка Кривокапића и министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића.

-Управо то је вечерас потврдио и предсједник Општине Тузи Ник Ђељошај, иако то премијер Кривокапић и министар Спајић покушавају прикрити. То је "партнерски однос" који су господа Кривокапић и Спајић имали са предсједником Абазовићем и ГП УРА, због којих су и дошли на позиције извршне власти- поручује он.

Додаје:"За разлику од вас, УРА увијек отворено и са јасним ставом гради партнерске односе на фер и коректан начин, држећи се дате ријечи"

-Министре Спајићу, ко сте Ви да било кога зовете у Владу, јер су такав посао могли да обављају сами лидери три коалиције? Ваш начин да водите Владу као приватну компанију не познаје политички систем. Рушите основне постулате демократије. Потврдило се и да Кривокапић и Спајић, након најаве оснивања политичке партије, у континуитету злоупотребљавају ресурсе Владе како би изградили што бољу позицију, кадрирајући у јавној управи будуће функционере своје партије- наводи у саопштењу.

Додаје:"Можемо закључити да се интерпретација термина 'изборна воља' у случају господина Кривокапића односи искључиво на чување његове фотеље и фотеља њему блиских министара".

-Није лијепо ни етички да једног универзитетског професора, који обавља функцију премијера, хватају у лажи пред цјелокупном црногорском јавношћу. А још мање је лијепо што господин Спајић то покушава невјешто да изокрене. Није спин УРЕ него су то саопштиле друге партије, то јест оне са којима сте разговарали о избацивању УРЕ из власти.,Све у свему, 4. фебруара је крај. Више није важно што причате", закључио је Радованић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:16