Милета Радованић и Евелин Хајтеброк / - УРА
09/05/2022 u 10:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радованић са Хајтеброк: Зелени поносни на УРА и све што ради за реформе у Црној Гори

Абазовић је једини предсједник владе зелене политичке профилације у Европи и тиме је обавеза УРА већа, док Европски Зелени снажно стоје уз покрет УРА и несебично ће помоћи на путу реформи, констатовано је на састанку

Генерални секретар Грађанског покрета УРА Милета Радованић састао се са Евелин Хајтеброк, коопредсједницом Зелених Европе, у шпанском граду Валенсији, гдје се одржава састанак европске мреже зелених одборника и састанци руководстава зелених партија а све у сусрету конгресу Зелених који ће се одржати од 3. до 5. јуна у главном граду Летоније - Риги.

На састанку је истакнуто да Зелени Европе посебно цијене све што је УРА постигла у неколико претходних година и да су изузетно поносни на чињеницу да је премијер Црне Горе из редова УРА.

„Абазовић је једини предсједник владе зелене политичке профилације у Европи и тиме је обавеза УРА већа, док Европски Зелени снажно стоје уз покрет УРА и несебично ће помоћи на путу реформи“, констатовано је на састанку.

„Ми желимо да се Црна Гора трансформише како би достигли европске стандарде и у коначном постали чланица ЕУ. Црној Гори то мјесто и припада“, саопштио је Радованић.

На састанку је закључено да УРА наставља јачање сарадње са Европским Зеленим као својим партнерима и да они подржавају концепт помирења.

„Европски Зелени ће у ЕУ парламенту снажно заговарати политику да Балкан мора бити високо на листи приоритета Европске комисије“, још један је од закључака састанка Радованић – Хајтеброк.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 15:35