Mileta Radovanić ( / - MILETA RADOVANIć (FOTO: URA)
03/01/2023 u 15:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radovanić: URA neće odustati od sektora bezbjednosti

On je poručio da se ne smije desiti da ti pregovori budu blokirani

Uoči početka pregovora o formiranju nove vlade sa mandatarom Miodragom Lekićem, generalni sekretar GP URA Mileta Radovanić kazao je u izjavi za Radio Crne Gore da URA neće odustati od sektora bezbjednosti, prenosi portal RTCG.

-Mi ostajemo na istim stanovištima kao i prije, u pitanju je sektor bezbjednosti. Odnosno da mi i dalje odgovaramo za taj sektor. Očekujemo sastanak koji bi trebalo da se desi sjutra, tu su pozvani lideri i mi ćemo se odazvati tom pozivu-kazao je Radovanić.

On je poručio da se ne smije desiti da ti pregovori budu blokirani.

-Moramo pažljivo ući u taj proces, i ono što je najbitnije jeste da ne smijemo dozvoliti da nikako, ni u kom scenariju dođe do blokiranja pregovarčkog procesa, ali vjerujemo da to toga neće doći, i mi sa dobrom voljom ulazimo u i ovaj proces-poručio je Radovanić.

Portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević ocijenio je da bi eventualno formiranje vlade Miodraga Lekića "bilo korak naprijed ka provaliji na čiju je ivicu Crna Gora dovedena u protekle dvije i po godine".

-Vanredni parlamentarni izbori jedino su rješenje u korist Crne Gore i njenih građana i građanki. Prije toga se moraju izabrati svo četvoro sudija Ustavnog suda jer ne bi imalo smisla da se izbori održe bez funkcionalnog Ustavnog suda. Tako da je pred nama veliki posao-poručio je Zirojević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:40