Састанак са Насером Алимом / - МВП
19/06/2021 u 16:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Радуловић: Анталиjски дипломатски форум прилика за разговоре о инвестициjама

Током форума министар вањских послова сусрео се са Аурелиjем Ћокоjем, Насером Алимом, а у наставку ће разговарати и са Буjаром Османиjем

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић данас ће присуствовати Анталиjском дипломатском форуму на коме ће говорити предсjедник Републике Турске Реџеп Таjип Ердоган, као и шеф дипломатиjе те земље Мевлут Чавушоглу, саопштено је из Министарства вањских послова.

- Форум и jучерашњи састанак шефова дипломатиjа СЕЕЦП прилика су такође за билатералне сусрете и промоциjу Црне Горе као атрактивне земље за директне стране инвестициjе. У том контексту, током састанка са привременим премиjером и министром вањских послова и европске интеграциjе Републике Молдавиjе Аурелиjем Ћокоjем, шеф црногорске дипломатиjе истакао jе да двиjе земље имаjу приjатељске односе, као и да постоjе многоброjни потенциjали за њихово даље унапређење, изразивши очекивање да ће, сходно упућеном позиву, у текућоj години његов молдавски колега посjетити нашу земљу - наводи се у саопштењу министарства.

Радуловић се, такође, сусрео са Насером Алимом, предсjедаваjућим Турско-црногорског пословног савjета у оквиру Одбора за економске односе Турске са иностранством „ДЕИК“, коjи представља организациjу за промоциjу међународне сарадње Турске у Министарству трговине те земље. 

Како су навели из министарства, у разговору са угледним турским бизнисменом коjи послуjе и у нашоj држави, шеф црногорске дипломатиjе указао jе да МВП, у сарадњи са осталим ресорима, припрема пето издање документа „Montenegro Investment and Business Opportunities“ у коjем су презентоване кључне инвестиционе и бизнис предности, као и главни економски индикатори.

- Министар jе упознао саговорника да jе креиран Регистар подстицаjних мjера за инвестициjе истакавши да кроз изузетно конкурентну пореску политику, изjедначавање третмана домаћих и страних инвеститора, те Закон о jавно-приватном партнерству коjи ће додатно унаприjедити пословни амбиjент, Влада улаже напоре да створи атрактивне услове за инвеститоторе - истичу из Радуловићевог ресора.

Алим jе истакао да га радуjе чињеница да jе у Црноj Гори повољна емидемиолошка ситуациjа, те да су турски инвеститори заинтересовани за улагања у областима туризма, пољопривреде и дрвне индустриjе, посебно на сjеверу наше државе, због чега ће у наредном периоду њихова делегациjа посjетити нашу земљу.

Радуловић се захвалио на прошлогодишњоj вриjедноj помоћи Клиничком центру Црне Горе, као и донациjи амбулантних возила домовима здравља коjа jе у току, посебно похваливши Алимову спремност да увиjек презентуjе Црну Гору на наjбољи могући начин и предано ради на анимирању турских инвеститора за даља улагања у нашу државу.

Наставак агенде обиљежиће састанак са министром вањских послова Сjеверне Македониjе Буjаром Османиjем, на коме ће бити риjечи о политичком диjалогу и свеукупним међудржавним односима, коjе карактеришу приjатељство, отвореност, континуирана међусобна подршка у оквиру регионалних и мултилатералних формата сарадње, као и заjедничка визиjа двиjе државе да своjу будућност граде на тековинама еуроатлантизма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:28